Он болује од љутијех (душевних) рана

Александар Баљак Наш владар је безосећајан, али је зато његова болест душевна.

Александар Баљак, афористичар, „Твитер“

Како се калило једно дивно (архи)пријатељство

Војислав Шешељ Ми смо имали више периода сукоба него сарадње. Али у Хагу смо постали искрени пријатељи. И он [Слободан Милошевић] је погинуо бранећи Србију и српски народ. То је за свако поштовање. А историчари нека цене ко је од нас двојице био у праву током сукоба деведесетих.

Војислав Шешељ, председник СРС-а и кандидат за председника Србије, „Прави угао“ РТВ-а

Опрости ми, Слобо, све те грубе ричи...

Војислав Шешељ Мислим да је Слободан Милошевић заслужио улицу [у Новом Саду]. Откад сам се вратио, сваке године идем на његов гроб. Раније су ишле највише делегације СРС-а. Томислав Николић је имао примарно место на његовој сахрани, а Александар Вучић је читао моје обимно писмо из Хага у чијем писању је и сам учествовао.

Војислав Шешељ, председник СРС-а и кандидат за председника Србије, „Прави угао“ РТВ-а

Онаквом лауферу су режирали признање

Војислав Шешељ Помиловао бих Звездана Јовановића, зато што је противправно осуђен и нема никаквих доказа да је убио Ђинђића. Вођен је режиран поступак. Саслушавао га је генерал Родољуб Миловић. Ништа није признао ни под батинама, а онда су му претили да ће му у условима ванредног стања ликвидирати целу породицу. Генерал Миловић је сам признао да му је диктирао изјаву. Нашли су неку адвокатицу која је пристала да лажно сведочи како је присуствовала саслушању. Кључ Ђинђићевог убиства је одговор на питање ко је наредио да се стрељају Душан Спасојевић и Миле Луковић Кум.

Војислав Шешељ, председник СРС-а и кандидат за председника Србије, „Прави угао“ РТВ-а

Прва труба морбидне Србије

Војислав Шешељ [Твит] „Ја сам се вратио са трубачима из Хага, а где вам је Ђинђић“ јесте мој став. Све што сам раније говорио о Ђинђићу, остајем при томе. Али је државни интерес да се истражи његово убиство. Ја сам се радовао, као и Томислав Николић и Александар Вучић, када смо чули да је Ђинђић убијен.

Војислав Шешељ, председник СРС-а и кандидат за председника Србије, „Прави угао“ РТВ-а

Чувај се Холанђана и када краве доносе

Б92 Дипломатски сукоби Турске и Холандије добили су бизарни наставак када је Истанбул одлучио да из земље протера 40 крава, зато што су из Холандије. Турско Удружење произвођача црвеног меса вратило је 40 цењених холштајн говеда у Холандију, наводећи да их више не желе због дипломатског сукоба две земље који је у току.

Б92, после забране митинга (у Холандији) за подршку проширењу овлашћења турског председника

Мислио сам да Мустафа има бољег правника од Хашима (Тачија)

Александар Вучић Инцидената није било... Само сам му, на вечери [у Сарајеву], рекао: „Јеси ли сам смислио или ти је неко помогао око одузимања имовине“? Он [Иса Мустафа] је на то имао реченицу да они мисле да је то њихова унутрашња ствар и да имају право да раде шта хоће, а видели сте да ЕУ тако не мисли. Тачи је, иначе, „стручњак“ за правна питања, што је познато и на Балкану, а и шире у свету.

Александар Вучић, премијер Србије, о одлуци власти у Приштини да прогласи својом сву имовину уписану на СФРЈ и Србију, „Танјуг“

Истеривач (крсташких) духова

Реџеп Тајип Ердоган Суд правде ЕУ започео је крсташки рат против ислама. Где им је слобода религије? Европска унијо, срам те било! Доле са својим европским принципима, вредностима и правдом! Они су започели сукоб између крста и полумесеца, нема другог објашњења.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, о пресуди која дозвољава компанијама у ЕУ да запосленима забране ношење верских или политичких симбола, „Танјуг“

Кад се саставе Ангелина младост и Вучићева лепота

Небојша Крстић Био сам на састанцима које је бивши председник Борис Тадић имао са госпођом Меркел и могу да упоредим те сусрете са онима које има премијер Вучић. Вучић је успео да оствари много бољу личну „хемију“ са канцеларком и очигледно је да има много већи степен респекта и поверења у врху најутицајније земље у Европској унији. То је од огромне користи за Србију, а лични однос поверења између Вучића и Меркелове је значајан ресурс који Србија има и у ЕУ интеграцијама и када су инвестиције и нова радна места у питању.

Небојша Крстић, као бивши саветник бившег председника Србије Бориса Тадића (2004-2012), „Ало!“/„bizlife.rs“

Хвала Слоби што је постојао

Азем Власи Због Милошевића и његове политике сви су бежали из Југославије, он је погазио аутономију Косова и Албанци више ништа нису хтели. Да то није урадио, можда би Косово и данас било у Србији и до рата не би ни дошло. Знате, искрено говорећи, ми Албанци никада и нисмо припадали СФРЈ и Србији, увек смо били силом гурани у њу.

Азем Власи, бивши комунистички функционер у СФРЈ, „Ало!“/„Танјуг“