Враџбине и цунами

Борис Тадић Сматрам да у Србији можда и није завршен 20. век, доказ су скуп радикала са кога су поново бацане клетве и враџбине на оне који другачије мисле и несолидарност са жртвама земљотреса у Азији.

Борис Тадић, као председник Демократске странке, "Бета"

Да презимимо једном у Европи

Мирољуб Лабус Осећао сам се бедно, морам да кажем, када је Оли Рен [комесар за проширење Европске уније] говорио колико је ко напредовао. Па су и Македонци, и Албанци, и Босанци испред нас, а ми смо на репу те колоне. И морам да вам кажем да ми није било уопште пријатно, и да ми то не заслужујемо, и да ми можемо много више да урадимо, и да то ова земља и наши бирачи очекују од нас као политичара.

Мирољуб Лабус, председник Г17 Плус, "Радио Б92"

Нејалови практичар

Млађан Динкић Многи салонски аналитичари и јалови теоретичари не могу да замисле да ће Србију у ЕУ увести влада у којој су Коштуница и Веља Илић, али управо ће се то догодити. Наравно, уз несебичну помоћ нас из Г17 плус.

Млађан Динкић, министар финансија, "Политика"

Зна знање

Војислав Шешељ Немам ништа против, припишите ми све злочине почињене у овом рату, али ми дајте документа која тражим да бих могао да припремим одбрану... Главна теза моје одбране биће да је главни кривац за злочине папа Јован Павле Други.

Војислав Шешељ, у Хашком трибуналу

Ех, да су се раније срели...

Горан Матић Око 19 часова 6. октобра 2000. појавили су се Павковић и Коштуница. Коштуница је показао Милошевићу службени лист у којем пише да је он победник председничких избора у СРЈ а Милошевић му је честитао победу. Иванов је у то време већ био у Москви. Милошевић је тражио да му поново позовемо телевизију. Тада ми је рекао да је Коштуница оставио пријатан утисак на њега и да је штета што га раније није упознао.

Горан Матић, некадашњи високи функционер ЈУЛ, "Вечерње новости"

Ми са Легијом, они са Улемеком

Жарко Кораћ Оптуживати, данас, Зорана Ђинђића да је имао било какве договоре са Легијом је ружно. Улемек је био заштићен од Војислава Коштунице подршком Радету Марковићу...

Жарко Кораћ, бивши потпредседник Владе, "Вечерње новости"

Фиока к'о орман!

Зоран Стојковић Не стојим иза наводне смене специјалног тужиоца Јована Пријића. Такву представу стварају одређене групе као што су Поповић, Јањушевић, Петровић, Михајловић, Мијатовић, Јовановић и који вишу успаничено због пријава које тужилац држи у фиоци.

Зоран Стојковић, министар правде, "Блиц"

Даље неће моћи!

Владимир Беба Поповић Забранио сам [Војиславу Коштуници да изјави саучешће породици Ђинђић] из два разлога. Први, што сматрам да је то био чин врхунског цинизма и безобразлука, да доведе чланове кабинета који су претходно две и по године или већ колико искључиво и једино радили на сатанизацији Зорана Ђинђића, и да те људе сад доведе на сахрану и да по оном старом обичају у Србији – Па нема везе шта смо говорили. Ето, човек умро. И друга ствар је што он не би само изјавио саучешће него би он остао да стоји ту. Нисам њему рекао ништа, него кад су кренули он и његови чланови кабинета, рекао сам: 'Не може'!

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникације, "Инсајдер"

Даље неће моћи!

Владимир Беба Поповић Амфилохије се појавио без дозволе. Он се појавио, у ствари... Он је патријарх Српске православне цркве. Он управља православном црквом. Он има највиши чин међу официрима владикама, пошто је Српска православна црква, нажалост, у последњих десетак година постала једна парамилитарна организација којом управљају зилоти, који су у међувремену кроз ове ратне године постали официри Српске православне цркве. И он има највиши чин, то је чин пуковника. И онда, не само што се појавио непозван, него што је узео за себе да чита говор који је био унапред припремљен.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникације, "Инсајдер"

Потерани се враћају пре рока

Милутин Мркоњић После 5. октобра, када су ови медиокритети, криминалци и незналице преузели власт, муке сам имао да одбраним оно што сам стварао 30. година. Време је да ја и мени слични почну да граде а да такве битанге као што је дотични, буду почишћени са власти. И да се, коначно, врате они које су ови потерали: способни, честити и поштени људи.

Милутин Мркоњић, градитељ, "Вечерње новости"

Као црква, само не омасовљују присилно

Изјаве.нет У граду имамо око 50 активних чланова, али ту је већи број симпатизера. Не идемо на присилно омасовљење...

Никола Стојиљковић, Нова комунистичка партија Југославије, "Врањске"

Као црква, само не омасовљују присилно

Изјаве.нет Све комунистичке партије су националне, нема наднационалних партија, има организација, као што је била Интернационала. Апсолутно можемо у том погледу направити паралелу са Црквом. Комунисти по својој природи нису религиозни, међутим, организација је врло слична. Имао сам прилике да, из културних разлога, обилазим православне цркве у разним земљама и видео сам да се православци моле тамо где постоји црква. Комуниста, где се нађе, придружује се најближој комунистичкој групи.

Никола Стојиљковић, Нова комунистичка партија Југославије, "Врањске"

Имитирамо, само лоше

Тарас Кермануер Словенци су пуни, истина први пут у својој историји, некакве претежно подле, приземне самосвести, које се гнушам. Потпуно ми је јасно да је данашња српска опција још гора – пре или касније ће кренути трагом словеначке, као што словеначка у стопу прати италијанску. Сами имитатори. Мале нације су карикатура историје.

Тарас Кермануер, словеначки писац, "НИН"

Кућно васпитање

Изјаве.нет Хвала вам и до виђења.

пљачкаши "Националне штедионице, када су узели новац и кренули ка излазу, "Вечерње новости"

Како укротити жену ако си школован у иностранству

Богољуб Карић Знате шта, Карићи су бројна фамилија и сваки наш члан мора да се придржава правила. Све наше жене се лепо слажу, али Бојан и Југослав, које смо школовали у иностранству, још нису схватили да морају да поштују традиционалне породичне стандарде. Они и њихове изабранице нису имали искуство задружног живота, па су мало размажени, али своје жене мораће да укроте! Зна се – у кревету, алаткама које им презиме даје! Ако нису моћни у кревету, биће изопштени из фамилије.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "Курир"