Размишљања једног обичног српског напредњака

Дамир Зобеница Добро је да грађани Србије данас јасно виде чему се радује досовска лопужа, Вук Јеремић, а тек ће у будућности да виде колико је народних пара покрао. Радује ме што је данас потпуно јасно шта је био циљ досовске лопуже Јеремића, који је само на дневницама, док је био Тадићев потрчко, узео 65.000 евра од грађана Србије. Поручујем искомплексираном беднику, који се понадао да ће парама, за које не сме да каже одакле потичу, купити Србију - да неће успети да поново понизи нашу државу и народ, као у време када је са својим досовским компањонима харао земљом, пљачкао и чинио све да на Косову и Метохији не остане ни један једини Србин.

Дамир Зобеница, члан Председништва СНС-а, о Вуку Јеремићу као кандидату за председника Србије, сајт СНС-а/„Истиномер“

Изгубљени у отуђењу

Матија Бећковић Закаснили смо у процесу отуђења. Нисмо ускладили ниво отуђености са трендовима. Имамо ајфон, а немамо за зубара.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, о одликама нашег садашњег стања, „Блиц“

Трип(овање) и друге сеансе

Матија Бећковић Ушли смо у неку врсту спиритистичке сеансе. У погрешном тренутку. Радимо на себи и медитирамо - док кућа гори. Само да смо задовољни са собом, па ћемо бити помирени са свим и свачим. Учинити да други мисле да си срећан - то је једини важећи морал. Србија ради јогу на ивици провалије.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, „Блиц“

Просјачка опер(ет)а

Матија Бећковић Просјак који прича да је цар. А овамо продаје бубреге и сања да се запосли у страној компанији.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, на питање каква је слика о нама, „Блиц“

Трговац (председничким) душама

Небојша Стефановић Николићу је дао коректну понуду и преко тога неће ићи. Вучић није трговац, он неће да тргује, хоће да разговара. Никакве трговине му не падају на памет. Понудио је нешто што је веома коректно, преко тога - ништа.

Небојша Стефановић, потпредседник СНС-а и потпредседник Владе Србије, о најављеној кандидатури Томислава Николића за председника Србије, ТВ „Прва“

Ако је Вучић дигао руке од мене нисам ја од њега

Томислав Николић Ја и даље чекам договор са Александром Вучићем. Пре тога нећу донети никакву одлуку и својим изјавама нећу никога да стављам пред свршен чин. Тако сам обећао и никада не газим своју реч, мада је јасно да се СНС понаша као да нема времена да сачека договор и заједничку изјаву коју смо обећали грађанима. Овако се понашам зато што волим Србију, а не власт.

Томислав Николић, председник Србије, о вести „Спутњика“ и N1 да ће се поново кандидовати за председника Србије, „Курир“/„Фонет“

Иако смо знали, нисмо очекивали

Драган Ј. Вучићевић Информер је први наговестио да ће се Томислав Николић кандидовати за председника Србије. То није случајно, већ је део плана за прављење хаоса у Србији и рушење Александра Вучића. Ово ипак нико није очекивао. Не на овај начин. То је велики удар. Био је договор да кандидат СНС буде онај ко има највише шансе да победи, а Председништво СНС је јасно и једногласно донело одлуку да је то Александар Вучић.

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник „Информера“, у „Јутарњем програму“ ТВ „Пинк“, „Информер“

Гром из (председничке) шок-собе

Дејан Вук Станковић Јасно да је ова објава кандидатуре представља политички атак на СНС и Александра Вучића, а уједно и једну врсту противречног става самог Николића који је до јуче тврдио да у изборном процесу неће радити ништа што би штетило интересима Вучића и СНС. Томислав Николић се овом шокантном кандидатуром политички сврстао у групу опозиционих политичких актера који већ месецима систематично оспоравају рад Владе и покушавају да сруше кредибилитет Вучића.

Дејан Вук Станковић, политички аналитичар, о Николићевој председничкој кандидатури која може само да „окрзне Вучића“, „Бета“/„Танјуг“

Цунами у СНС океану

Небојша Стефановић Та вест [председничка кандидатура Томислава Николића] је била изненађење за обичне људе, за грађане Србије и за нас. Али то је показало огромну подршку, да тако кажем, догодио се један политички цунами подршке Вучићу. Редови људи су били испред одбора наше странке, људи осећају да су се сви уротили против Вучића и то их је ујединило.

Небојша Стефановић, као потпредседник СНС-а, Б92

Завет(ник)

Танјуг На питање о кандидатури Томислава Николића, Вучић је ћутао и није дао никакав коментар.

Танјуг, о вести „Спутњика“ и N1 да ће се Томислав Николић кандидовати за председника Србије

Безуспешна помоћ

Ивица Дачић Једино логично и рационално је да кандидат буде онај који ће победити, са Николићем или без њега, свеједно. А шта ће урадити Николић без Вучића и то је јасно – ништа, само ће помоћи онима који су против Вучића. И то безуспешно.

Ивица Дачић, председник СПС-а, о председничким кандидатурама Александра Вучића и Томислава Николића, „Спутњик“/„Танјуг“