Добро да горе не може бити

Радослав Стојановић Можемо да будемо задовољни одлуком Међународног суда правде, мада ствар још није завршена... Донета је најбоља могућа одлука у датим околностима.

Радослав Стојановић, координатор експертског тима Министарства спољних послова, "Политика"

Добро да горе не може бити

Вук Драшковић Благовремено предлажући да повучемо тужбе против осам земаља НАТО-а желео сам да избегнемо одбацивање тужбе од стране Међународног суда правде у Хагу и да стекнемо несумњиви морални и политички кредит.

Вук Драшковић, министар спољних послова СЦГ, у писаној изјави за медије

Козакиња и кметови

Даница Драшковић Кмет, што је оперативно име потпредседника СПО Верољуба Стевановића, и министар трговине Бојан Димитријевић састали су се са Коштуницом након чега су Вуку послали писмо... Нисам се са Вуком консултовала око тужбе. Имам свој интегритет и након 15 година разних напада сличне врсте, решила сам да прекинем, и нека на суду докажу који су то моји рођаци који су добили функције.

Даница Драшковић, подносилац тужбе против 13 посланика СПО-а и министра Бојана Димитријевића, "Блиц"

Козакиња и кметови

Бојан Димитријевић Информација да сам се састао с премијером Коштуницом и договорио Драшковићево рушење у странци је срамна лаж. Ако сви прислушни уређаји света покажу да сам се састао са Коштуницом, скочићу са савског моста. Код лидера странке налази се моја бланко оставка која ће бити активирана у случају да регуларни састав ГО СПО, а не козачка скупштина, одлучи да потписнике писма искључи из странке.

Бојан Димитријевић, министар трговине у Влади Србије, "Блиц"

Нек иде, бре, по реду

Небојша Павковић Пре мене би пред Хашким трибуналом требало да се појаве Светозар Маровић и Вук Драшковић. Маровић је обилазио дубровачко ратиште и познатом ратнохушкачком паролом 'Идемо у рат за мир' позивао и слао српске и црногорске војнике у рат, а Драшковић је формирао и упућивао на фронт партијску паравојну јединицу.

Небојша Павковић, хашки оптуженик, "Бета"

Нек иде, бре, по реду

СПО Тражимо да Небојша Павковић буде помоћник Карли дел Понте, да буде тужилац а не оптужени.

СПО, саопштење

Како овде позно свањава

Чедомир Антић Г 17 плус је кукурикнуо у позну зору, тражећи да се српско друштво пробуди. Мислим да ћемо га пробудити.

Чедомир Антић, члан Председништва Г17 Плус, "Глас јавности"

Не зна све а прича

Душан Михајловић Када Легија буде рекао истину промениће се мишљење о њему.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, "БК"

Не зна све а прича

Душан Михајловић Ако Легија каже истину задужиће нас још једном.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, "Б92"

Четник по мајци

Драгољуб Којчић Када је моја ћерка од учитељице чула да су равногорци народни непријатељи, онако мала, у трећем основне, сићушна али храбра као и свака Српкиња, устала је и рекла – 'Моја баба је четник, али није народни непријатељ'.

Драгољуб Којчић, посланик ДСС-а, у расправи о правима равногораца

Четник по мајци

Драгољуб Којчић Жарко Обрадовић који је дошао из Црне Горе да са скојевском реториком чита уџбеник радничког универзитета нема шта да говори о изједначавању права између партизана и четника.

Драгољуб Којчић, посланик ДСС-а, у расправи о правима равногораца

Четник по мајци

Драгољуб Којчић Ивица Дачић је четник у тетрапаку.

Драгољуб Којчић, посланик ДСС-а, у расправи о правима равногораца

Четник по мајци

Драгољуб Којчић Поштујте историју мог народа.

Драгољуб Којчић, посланик ДСС-а, обраћајући се Меху Омеровићу

Они воле мамбо

Небојша Бакарец Егзерцир је био у Дому омладине. Почели су кампању за изборе, а избора нема на видику. Избори су били пре годину дана, пре пола године, пре три месеца. Они 'оће опет. Оћкани су. Спремни. 'Оће, бре, да победе'. Једино они имају шансе. Није него. Само треба да се појаве на изборима, а народ ће масовно да гласа за њих. Не морају ни прстом да мрдну. Само да буду позери, манекени и барбике, и ето успеха.

Небојша Бакарец, члан ИО ДСС-а, у колумни у "Блицу"

Не муљамо, а нисмо ни стигли

Владан Живуловић Што се тиче 'муљања' које помиње Динкић, и да смо хтели нешто тако да радимо, једноставно нисмо стигли јер досад ником ништа није продато, а са Американцима је потписан само предуговор који мора да одобри влада.

Владан Живуловић, директор Фонда за реформу Војске, "Глас јавности"

И одлив је извоз

Милан Николић Имамо једну врло слабу и неодговорну политичку класу која, ето, не брине о будућности овог друштва. Можда бисмо могли и да помислимо, да можда чак има и извесну сатисфакцију у томе што млади одлазе, јер на тај начин одлази и онај притисак који би био вршен на политичаре, на политичку класу, и то квалификован притисак, јер би то били млади и паметни људи који би тражили одређене промене. Овако, ако их извезете ви имате мање тог притиска.

Милан Николић, директор Центра за проучавање алтернатива, о "одливу мозгова", "Б92"

Бронзана медаља?

Владимир Вулетић Србија је била, а и данас је у великој мери трећи свет Европске уније. Ако Србија формално једнога дана буде прикључена ЕУ, један број грађана фактички неће ући у Унију, уколико не буду оспособљени да преузму улоге које модерна Европа намеће.

Владимир Вулетић, професор Филозофског факултета, "Б92"

Министар, и то први

Вук Драшковић Једном ме дипломата, нећу да му помињем име, све време ословљавао са 'господине председниче Владе'... Ја то нисам негирао.

Вук Драшковић, министар спољних послова СЦГ, ТВ "Б92"

И шарпланинци део опреме

Изјаве.нет Велики проблем представљају људи који имају две радио-станице у кухињи и три шарпланинца у дворишту, и тиме спречавају инспекцију у раду, или кад се емитује 329 честитки за једну особу – када њих десет ради у станици два дана само за једног наручиоца. То је злоупотреба јавног добра, односно фреквенција – које и иначе нико не плаћа.

Душан Машић, саветник организације "Irex-ProMedia", о истраживању слушаности радија, "Блиц"