Велика међународна урота (против Хрватске)

Изјаве.нет У ове резултате улазе просечни резултати. Не узимамо само најбоље. У неким европским земљама кажу лошијим ученицима да на дан тестирања не дођу на наставу… Код нас у статистику су ушла и деца с посебним потребама и националне мањине.

Матко Глунчић, државни секретар у хрватском Министарству науке и образовања, о лошим резултатима ученика из Хрватске на PISA тесту, „bizlife.com“

Доктор за бајке

Небојша Стефановић Цела прича је измишљена. Чини ми се да неки људи када пред спавање немају браћу Андерсен, измишљају бајке које пласирају новине.

Небојша Стефановић, доктор наука и министар унутрашњих послова, негирајући наводе Бошка Обрадовића из Двери да је МУП пребацио у Црну Гору једног од осумњичених за покушај терористичких напада, „Танјуг“

Право сећање на непостојећу браћу

Небојша Стефановић Lapsus linguae настаје под утицајем семантичке блискости. Мој је спонтана реакција на нечију појаву конфабулације – богатих лажних сећања.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, о својој изјави у којој је поменуо „браћу Андерсен“, Twitter

Вуци и бауци

Чедомир Антић Док се Вучић окружује одраслом децом са улице, дислексичним полтронима, бившим цепачима биоскопских улазница, онима који мешају саламу и председника Италије, сексистичким кандидатима за министре и светитеље, лажним докторима и момцима из оближње кладионице… Смета му потенцијални конкурент па макар он подигао углед земље и нанео највећи удар Хашком трибуналу.

Чедомир Антић, историчар, о Вуку Јеремићу као потенцијалном председничком кандидату, „Напредни клуб“