Само поражени Србин је добар Србин

Ћамил Дураковић Младен Грујичић је кандидат Војислава Шешеља... Страхујем од његове победе, јер то неће бити добро за оне Бошњаке који живе у Сребреници, а преживели су геноциде. Не можемо никога кривити, ја сам имао апсолутну подршку. Ко је крив, да ли је крив и да ли ће бити крив, видећемо.

Ћамил Дураковић, начелник општине Сребреница у техничком мандату и кандидат за исту функцију, РТС/„Танјуг“

Где камарила прође ту карикатура не ниче

Душан Петричић Карикатуриста не сме да буде добар и послушан. Он треба да ради свој посао, као што премијер Вучић и камарила раде оно што мисле да треба да раде. Стално говорим да је штета коју овакав председник владе може да нанесе свом народу неупоредива са нечим што може да учини један карикатуриста.

Душан Петричић, карикатуриста, о прекиду сарадње листа „Политика“ са њим, „Бета“

Прореди Вучића (или ћеш сам бити проређен)

Душан Петричић Пре месец дана ме је позвао новопостављени уредник „Политике“ Жарко Ракић и рекао ми је да он, наравно, нема ништа против да и даље објављује моје карикатуре с премијером Вучићем, али да би било добро да их мало проредим. Ракић ме је у петак поново позвао и рекао да није задовољан, да се ништа није променило и да „Политика“ раскида уговор.

Душан Петричић, карикатуриста, „Инсајдер“/„Фонет“

Народ воли кад га (лично) мрзе

кабинет Александра Вучића Кабинет сматра да Политика треба да настави са објављивањем Петричићевих карикатура, јер оне никоме не сметају, већ премијеру само доносе поене. Оне су доказ демократског поретка и за премијера је важно да карикатуре опстану. Оне показују да људи који не прате промене и који имају најоштрији антивладин став и личну мржњу према председнику владе, треба да имају свој простор да несметано раде убудуће, као што су до сада радили.

кабинет Александра Вучића, о прекиду сарадње листа „Политика“ и карикатуристе Душана Петричића, „Блиц“