Осетљиви на проценте (и на буђење пацова)

Александар Вучић Арапи су врло осетљиви на критике и нападе и само су због личног пријатељства остали овде. А онда су почеле критике - зашто смо њима дали 68 одсто, а нама 32 одсто? Па, тамо су 75 година били пацови и зарђали контејнери, и нико ту није хтео да дође.

Александар Вучић, премијер Србије, о „Београду на води“ на обали Саве, Б92

Власт је опака и заразна болест

Ало! Ни жваку од политичара не бих узела, да не говорим о овако озбиљним стварима. Да нешто запрљано буде део мене - никад! Они су се већ показали на делима, доброчинства на папиру се не рачунају. Тачно да умирем, не бих пристала да ми органе донирају политичари.

Ало!, студент Јелена Васиљевић у анкети листа поводом спремности српских министара да донирају органе

Капитал(изам) је уништив

Горан Бабић Ако је оскудица створила профит, обиље ће га уништити.

Горан Бабић, књижевник и „црвени Прометеј“ ових простора, „Седмица“ Радио Београда 1

Све је то од „доброг“ вина

Емир Кустурица Замислите када бих ја рекао за Депардјеа да је распаднути алкохоличар, преварант који је због пореских олашкица, а не из љубави према руској култури, узео руски пасош, да је неморална дртина која не може да издржи истину како Руси воле моје филмове и музику коју свирам, као осталом и Французи.

Емир Кустурица, филмски режисер, о Жерару Депардјеу који га ја назвао преварантом и лажовом, „Искра“/„Блиц“

Муње из мутне главе

Емир Кустурица Замислите када бих ја за Депардјеа рекао да се од допадљивог младића претворио у бачву и да нема пинтера који би могао да запуши све рупе на које цури мешина једна, да је уместо пишања, у првој класи „Ер Франса“ управо иза себе оставио го*но, клептоман један који своје радничко порекло потврђује тако што гласа за Саркозија, а када заврши рекламу за шпагете краде посуђе од реквизитера.

Емир Кустурица, филмски режисер, о Жерару Депардјеу који га ја назвао преварантом и лажовом, „Искра“/„Блиц“