Мали трактат о отесаности Албанаца и неотесаности Срба

Милан Париводић Албанци су ту врло вешти. Мали потези могу да продру до срца човека. Ми смо некада крути. Они и други народи умеју да покажу људски став више него ми, а ми смо ту мало цепанице.

Милан Париводић, некадашњи министар у Влади Србије, о путу од Приштине до базе „Бондстил“ који је назван по преминулом сину потпредседника САД Џозефа Бајдена, „Око“ РТС-а

Виша (монетарна) методологија

Јоргованка Табаковић Методологија неког новинара и методологија оног ко купује [месо] у Београду и Лесковцу и Нишу, јесте једна од методологија. Али она која укршта све потребе, све цене, сва места и сва достигнућа, јесте методологија коју примењује Народна банка.

Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије (НБС), о утицају цене меса на инфлацију, N1

Натезање аналогије (и конопца)

Зоран Милановић Мени није јасно зашто нико из садашње Владе није реаговао када се отварало Поглавље 23 са Србијом? Србија мора закључати тај закон. [...] Па немојте нас терати да и ми донесемо такав закон за подручје бивше Југославије од 1991. године, па да ми судимо рецимо, злочинима на Косову. То је чиста аналогија, погрешна је и зато позивам власти у Београду да то реше, да се међусобно не натежемо.

Зоран Милановић, председник СДП-а и бивши премијер Хрватске, о јурисдикцији српског суда за ратне злочине, Б92

Бол(ест)и буџетског система

Ана Брнабић Предлог је такав да ће болети мало републички, а мало и локални ниво, али никога превише.

Ана Брнабић, министар државне управе и локалне самоуправе, о новом Закона о финансирању локалних самоуправа, N1