Тако је одговарао Вук

Вук Драшковић У допису из Хага, јасно је стајала наредба од Карле дел Понте, да се 72 сата апсолутно ћути о свему томе. То је неки рок који је она дала надлежним органима у Србији да, ваљда, поступе према том оптуженом и дат је још један налог да по истеку 72 сата одговорим, што је моја обавеза према домаћем закону, шта се десило. Тај рок је истекао. Ја сам данас одговорио да немам шта да одговорим, јер не знам шта се десило, јер ме суд ни о чему није обавестио.

Вук Драшковић, министар дипломатије СЦГ, о хашкој оптужници против Горана Хаџића

Тако је одговарао Вук

Вук Драшковић О тим преговорима званично не знам ништа. Незванично нећу да коментаришем. Уопште нисам рекао да нешто знам, а логично је да нешто знам, али не о томе.

Вук Драшковић, министар дипломатије СЦГ, о наводним преговорима између Владе Србије и Ратка Младића

Највећи и још већи комплимент

Небојша Крстић Највећи комплимент ми је био то што многи нису знали да досад није постојао протокол за овакав догађај. Неки чак нису ни поверовали да смо целу ствар осмислили за неколико дана, него су били сигурни да смо се придржавали одавно утврђене процедуре.

Небојша Крстић, један од људи који су осмислили протокол за инаугурацију Бориса Тадића, "НИН"

Највећи и још већи комплимент

Томислав Николић Церемонија инаугурације председника Републике неуспели је плагијат америчких сапуница. Ето, Србија је, као срећна земља, постављен је шпалир, људи се окупили, Тадић љуби заставу, не крсти се.

Томислав Николић, противкандидат, "Новости"

Јако добар tatoo

Михал Рамач Да је којом несрећом победио противкандидат данашњег председника Србије, он и његови обожаваоци дошли би на свечану заклетву у тангама. Да се види лик њиховог вође, истетовиран на месту које танге не покривају.

Михал Рамач, у листу "Данас"

Јако добар tatoo

Томислав Николић Немамо пара за одело са Шешељевим ликом.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, "Блицњуз"

Другарска (само)критика

Војислав Коштуница Када бих ја изнео ставове и о Влади Србије и о ДСС-у, сигурно бих био један од најжешћих критичара.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а и Владе Србије, после Главног одбора странке

Оставку дајем, смену не признајем

Бранко Павловић Ја господина Предрага Бубала уопште не познајем, нисам га видео ни у претходном политичком животу, а странку Г17 плус сам увек посматрао као пролазну политичку чињеницу, па ће о мом положају одлучити само Коштуница, довољно је да он телефонира и каже – поднеси оставку – и ја ћу је поднети.

Бранко Павловић, бивши директор Агенције за приватизацију, пре смене, "НИН"

Оставку дајем, смену не признајем

Бранко Павловић Овом одлуком је и премијер Коштуница стао на позицију незаконитости.

Бранко Павловић, бивши директор Агенције за приватизацију, после смене, "БК"

Ој Србијо, нигде 'лада нема!

Верица Бараћ У разговору у уторак увече с Коштуницом и министрима Предрагом Бубалом и Млађаном Динкићем изненадило нас је слегање раменима и образложење да због страног партнера 'случај Сартид' није добро помињати.

Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, конференција за новинаре

Ој Србијо, нигде 'лада нема!

Верица Бараћ Држава је дуго толерисала чињеницу да је претходник Павловића на месту директора Агенције за приватизацију, Мирко Цветковић, све време био и извршни директор 'Цес мекона', приватне консултантске фирме која је своје услуге пружала и наплаћивала од Агенције, а његов заменик је био син власника те агенције.

Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, "Политика"

Штрајкачки отац

Млађан Динкић Господин Карић пилотира две трећине штрајкова тренутно у Србији. Значи, Карић више није бизнисмен, он је политичар. Он има политичку странку. Ако погледате вести његове телевизије и било које друге телевизије као да живите у две различите земље. [...] Имате десет минута вести не само о текућим штрајковима, већ најава штрајкова у наредних 90 дана. Као да гледате календар позоришних представа. [...] Када кажете да треба српским домаћинима исплатити 14 динара пшенице по килограму, а цена у Мађарској је шест динара, шта је то него подстрекивање штрајкова? Зашто Карић не исплати ако је такав добротвор? Има Карић фондацију.

Млађан Динкић, министар финансија, "Радио Б92"

Нећете ме преварити (хоћу свој део)

Маријан Ристичевић Закон [о финансирању председничких кандидата] је рађен да се не би десило да неко уложи два-три милиона у нечију кампању, а кад овај дође на власт, мора да врати услугу, па онда на пример имамо шећерну аферу тешку стотине милиона евра. Закон је требало да спречи корупцију, а Динкић је спречио закон. Човек који не поштује законе зове се криминалац. Динкић је опасан лик, мали фирер.

Маријан Ристичевић, кандидат за председника, "ИнтерНационал"

Б92-фобичан

Велимир Илић Знате како, ви са Б92 немојте много да се бринете. Ви се увек бринете о мени и ја сам зато некако привилегован од вас. Ви мало брините и о другима, о вашим неким другим љубимцима. Ја сам некако увек ваша велика брига, али немојте да бринете, ја се бринем много више о вама. Ви сте у мом ресору и ја много више морам да бринем о вама, него ви о мени.

Велимир Илић, председник Нове Србије, на питање "Б92" да ли се препознао у констатацији Војислава Коштунице да су многе партије "изборофобичне"

Под притиском

Марко Кљајевић Суд о томе [хапшењу Дејана Миленковића Багзија] још нема званичну информацију. Толико о раду нашег МУП-а. Телевизијско саопштење не можемо узети у обзир, јер се на телевизији свашта прича. Такво обавештавање суда није по закону и ово није први пут. Исто се десило и са Улемеком. Не гледам телевизију и не читам новине због проблема са притиском.

Марко Кљајевић, председавајући већа Специјалног суда, на суђењу припадницима Земунског клана

Слободијада

Ранко Кривокапић Нека нам буде срећно освајање слободе.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, приликом подизања нове црногорске заставе

Звездани живот

Богдан Тирнанић Природно је зато да се естрадна звезда понаша на начин порно-диве. Пре свега, обавезна је да се појављује на јавним журкама или пријемима поводом неких јубилеја. Да тамо што више једе и пије. Или да уопште не једе и не пије. Следећа јој је обавеза да  на бекстејџу (што је стара српска реч за уски ходник испред клозета) одговара на питање џет-сет новинара, који су пре тога, пре него што су постали новинари, пропали у Градској чистоћи. Имају, дакле, искуства. Питања се, отуд, углавном односе на филозофске ентитете типа рада на новом материјалу или на новом дечку, како већ падне.

Богдан Тирнанић, у "НИН"-у

Олако обећана слобода

Душко Кораћ Олако смо се ослободили министра за спорт.

Душко Кораћ, патриота и коментатор одбојке на РТС-у