Сарадња у другом смеру

Карла дел Понте Пристала сам на захтев власти у Београду да, после убиства премијера Србије Зорана Ђинђића у марту прошле године, убрзам подизање оптужнице против Јовице Станишића и Франка Симатовића, како би они брзо могли бити пребачени у Хаг.

Карла дел Понте, главни тужилац Хашког трибунала, у писму председнику Трибунала Теодору Мерону, "Бета"

А сад нешто сасвим другачије

Војислав Коштуница Садашња влада је за три месеца учинила више него што је претходна учинила за три године. У Србији се живи боље, другачије и спокојније.

Војислав Коштуница, премијер Србије, на митингу у Чачку

Мир, брате, мир

Томислав Николић У обављању председничке функције руководићу се искључиво интересима грађана Србије. Кад победим Србија ће постати оаза мира и политичке стабилности на Балкану, а наша земља има најважнији задатак да омогући људима да раде и живе од свог рада.

Томислав Николић, председнички кандидат СРС-а, "Њујорк тајмс"

Позитивна кампања

Драган Маршићанин Томислав Николић и СРС никада нису били победници, увек су били губитници, добијајући мање или више гласова, и то је, једноставно, реалност.

Драган Маршићанин, председнички кандидат владајуће коалиције, "Курир"

Позитивна кампања

Борис Тадић Сигуран сам да сам од Николића и Маршићанина бољи, не само у политичком смислу, него и у серији других делатности.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, "Курир"

Искреност без лажи

Бојана Лекић Господин Карић је у суштини мене освојио шармом, неком доследношћу и упорношћу која је евидентна у свему што ради. Уз упорност, која је у односу на мене трајала десет година, он је осетио да код мене 'пали' и искрен однос без лажи.

Бојана Лекић, главни уредник БК телевизије, "ТВ ревија"

Искреност без лажи

Богољуб Карић Надам се да ће Борис Тадић постати председник.

Богољуб Карић, председнички кандидат, према "Блицњузу"

Спољнотрговински дефицит

Ивица Дачић Увозили су огромне количине свињских и телећих глава, а истовремено су извозили српске главе у Хаг.

Ивица Дачић, председнички кандидат СПС-а, у Кикинди

Свемир и (председнички) немир

Маријан Ристичевић Када су се владари возили у фијакерима, каруцама и чезама тада је држава Србија добро стајала. Од када се возе свемирским ракетама народ живи све горе.

Маријан Ристичевић, председнички кандидат Народне сељачке странке, "Политика"

Сам свој потпредседник

Велимир Илић Зоране, па види ко су ти били потпредседници – Чеда, Беба, ти...

Велимир Илић, у дуелу са Зораном Живковићем, ТВ "Пинк"

Има горих и од Маршићанина?

Миодраг Костић Ја стално имам проблеме са неодговорним људима. Сад на крају, ајде да ме пљује Коштуница или Борис па да каже човек, него имам на врату Маршићанина.

Миодраг Костић, власник "МК комерца", "Европа"

Има горих и од Маршићанина?

Миодраг Костић Господину Ајдићу, инспектору новосадског СУП-а, који јутрос није желео да потпише да је добио неопходну документацију, очигледно да неко даје налоге са жељом да ме компромитује доводећи ме у МУП. Њему и његовим налогодавцима поручујем да ћу доћи следеће недеље, када ја будем могао. То значи да ми не пада на памет да прекидам унапред заказане службене обавезе зато што се неком прохтело да ме зове!

Миодраг Костић, власник "МК комерца", "Б92"

Има горих и од Маршићанина?

Миодраг Костић Налазим се близу зграде Б92, али не могу да дођем због полиције. Мој је план да добијем позив онако како се он и добија, да он буде уручен или мени, или мом адвокату, или члановима моје породице и да ја могу да дођем на редовно саслушање, а не да ми се уручује док сам на службеном путу, а  да експресно, у року од два сата, за мном буде расписана потерница као да сам криминалац.

Миодраг Костић, власник "МК комерца", "Утисак недеље"

Има горих и од Маршићанина?

Миодраг Костић Скриваћу се до оног момента док се мени или мом пуномоћнику на законит начин не уручи позив.

Миодраг Костић, власник "МК комерца", "Блиц"

Муке анкетираних

Расим Љајић Е, па сад сте стварно претерали! Из једног листа су питали ко је генерални секретар НАТО, али ви сте са овим питањем [колико има посланика у Скупштини СЦГ] још гори.

Расим Љајић, члан Савета министара СЦГ, у анкети "Европе"

Муке анкетираних

Изјаве.нет Замерам себи што нисам постао поп.

Звонко Томић, ВКВ молер, у анкети "Врањских"

Паметне бомбе

Емир Кустурица Претходна власт водила је културу на начин као да је Србија једна огромна, богата  држава са силном потрошачком моћи и може, због тога, да издржи тржишну утакмицу. Било је то потпуно сулудо већ и зато што је било немогуће. Ради се о заблуди по којој се негативни аспекти западне цивилизације пресликавају на мале, словенске земље. Једном сам новинару духовито рекао због чега су бомбардовали Београд: Зато што у Београду 'Титаник' није био гледанији од 'Црне мачке, белог мачора'. То, наравно, није био конкретан повод, али ако се погледа даље, шире, богами  на то дође.

Емир Кустурица, режисер, "НИН"

Не питајте Бритни

Мајкл Мур Увек сам снимао филмове какве бих сам волео да гледам петком увече у биоскопу. Да су занимљиви, свакако забавни, да терају на упитаност, на размишљање. Тачно тако сам снимао и 'Фаренхајт 9/11'. У сваком случају, с таквом жељом. Ако би мој филм натерао људе да се запитају каквог председника имају – Бритни Спирс, видели сте, уопште нема дилеме, она верује Бушу – мислим да је то довољно.

Мајкл Мур, добитник "Златне палме" у Кану, "НИН"