Оправдано спречен да присуствује

Зоран Живковић Србија поново иде у суноврат, понављају се деведесете, можемо да меримо по било којим параметрима. То говорим већ годинама. Видим иста лица која су нас водила деведесетих. И Шешељ је ту, да не причам о Вучићу, о Дачићу, о Николићу... само фали Милошевић. Мало су старији, нашли су мало боље стилисте, знају мало боље да сложе боје одела и кравате. Не носе више беле чарапе на тамна одела.

Зоран Живковић, председник Нове странке, са листе „За праведну Србију“ око ДС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Бајатовић (пензионерским) сузама не верује

Зоран Живковић Пензије треба да се врате на ниво на ком су биле. Прошле године је од пензионера отето 250 милиона евра сувих пара, а 220 милиона евра је дато „Србијагасу“, чији директор прима плату 20 хиљада евра. Само да престанемо да субвенцинишемо пропали „Србијагас“ и ето пара за пензије.

Зоран Живковић, председник Нове странке, са листе „За праведну Србију“ око ДС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Свемирски тенис

Горан Иванишевић [Новак Ђоковић] може изгубити једино од самога себе, ако се клонира. Предложио сам му да оде на крстарење на две године и када се врати - опет ће бити први. Очекујем да освоји и Ролан Гарос, затим и да престигне Федерера по броју гренд слемова. Ма шта престигне, ако буде здрав - одраће га.

Горан Иванишевић, бивши тенисер и актуелни тренер Марина Чилића, „Јутарњи лист“/„Блиц“

Данас затварам, сутра хапсим

Драган Марковић Палма Ја сам тај проблем данас решио и „Модус“ неће бити више угоститељски објекат. Позвао сам власника који ради у Швајцарској и рекао сам му да последњи викенд, који је „Модус“ радио као угоститељски објекат, запише негде у некој свесци, и да ће ту бити нека продавница [...] или ће га Скупштина града узети за Историјски архив.

Драган Марковић Палма, као председник Скупштине града Јагодине у техничком мандату, после примедби грађана МЗ „Центар“, „Танјуг“

Покорну главу (Вучићева) сабља не сече

Војислав Шешељ Маја Гојковић је до гуше умешана у аферу „АТП Војводина“ и Вучић је помиловао да би му служила.

Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, „Шта радите, бре?“ РТС-а

„Чишћење“ огњем и мачем

Зоран Живковић Враћање плата људима који то заслужују - добри лекари, добри просветни радници, полицајци, официри - тако што ћемо да истерамо и пошаљемо у затвор плагијаторе и фалсификаторе који су сада, вероватно, 5 посто запослених у јавном сектору, плус пар процената доведених неспособних чланова странака у последњих десет година.

Зоран Живковић, председник Нове странке, коалиционог партнера ДС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Избори се за избор

Борис Тадић Свакоме реците - имаш избор! И има да их победимо поново.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке, из коалиције „Савез за бољу Србију“, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Како сам оклеветао (самог) себе

Бојан Пајтић Пре неколико дана помислио сам да имам право да оспорим избор појединим припадницима словачке заједнице да подрже странку Томислава Николића и Александра Вучића, упркос томе што су та два човека деведесетих година ширила говор мржње и прогањала националне заједнице. Међутим, нисам имао на то право, та квалификација [„словачки четници“] је била груба.

Бојан Пајтић, председник Демократске странке, „Бета“

Проклета је Панама (и злато што сја)

Зоран Живковић Слободан Милошевић је 1996. био „гарант мира и безбедности на Балкану“, то су понављали сви светски лидери, па смо бомбардовани после годину и по дана. Вучић има подршку зато што ће да заврши „случај Косово“ - Немцима, Бриселу, Американцима... Када заврши, добиће своју награду тамо далеко на неким острвима, у Панами, а ми ћемо остати овде.

Зоран Живковић, председник Нове странке, коалиционог партнера ДС-а, „Кажипрст“ на ТВ Б92