Свако према моћи, војсци према потребама

Првослав Давинић Договорено је да свака држава чланица заједничком финансирању војске доприноси сразмерно онолико колико може.

Првослав Давинић, министар одбране СЦГ, "Б92"

Енергетски биланс

Љубомир Симовић Чини се да садашња власт троши више енергије у борби против убијеног Зорана Ђинђића него што је потрошила у борби против Милошевићевог режима.

Љубомир Симовић, академик, "Блиц"

Неслагања с питањима

Србољуб Богдановић Извесно је једно: шта год да је истина у случају погибије Душана Спасојевића и Милета Луковића, са Ђинђићем то нема везе. Премијер је већ био убијен. Има везе са нечим другим – са потребом нечијом да се, чим се поставе питања која им се не допадају, заклоне иза мртвог Ђинђића.

Србољуб Богдановић, новинар, "НИН"

Престонице света

Чедомир Јовановић Данас је очигледно да је прича о дисконтинуитету са Владом и странком Зорана Ђинђића, прича о континуитету са епохом Слободана Милошевића... Зашто су на то пристали многи? Или зато што то желе, или зато што немају снаге да Србију воде јединим путем којим она мора да иде. Тај пут вас некад води у Брисел, некад у Вашингтон, некад у Шилерову и Кулу – тамо где се одлучује о нашим животу.

Чедомир Јовановић, ДС/Центар за модерну политику, "Данас"

Наше, а Вуково

Драгољуб Жарковић На последњој страници последњег броја 'Српске речи', на месту где су се до скоро 'продавале' књиге Вука Драшковића појавио се оглас ЈАТ-а. Са разумевањем гледам на скроман допринос јавног предузећа у већинском власништву владе страначком листу Српског покрета обнове. Замислите да им падне на памет да направе аеродром на Равној гори…

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Несвета тројица

Душан Михајловић Немам ништа против, само што то није ништа ново. Узмите га (Марковића) за свеца, данас је други дан Ђурђевдана. Надам се да се прочитали и писма других притвореника – Садама и Слобе.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, коментаришући наводе Радомира Марковића да му је обећао ослобађање од одговорности ако за све окриви Милошевића

Метода елиминације

Веран Матић На састанцима врха војске, полиције и државе планирано је како угушити или ометати медије које не контролише Милошевић. Ово произилази из две цитиране изјаве из уводне речи генерала Небојше Павковића када он окупљенима каже, цитирам: 'Ми хоћемо да ометамо рецимо поједине локалне радио-станице и радио-станице као што је Слободна Европа. Велики број радио и телевизијских станица емитује програм који је практично непријатељског карактера и сматрамо да треба да искористимо и знање и технику коју имамо да неке потпуно елиминишемо, а да неке потпуно ометамо'.

Веран Матић, главни и одговорни уредник "Б92"

(Не)часни пост

Слободан Миливојевић Обезбеђење је затворско, али одабрано. Легија много чита. Супруга му је донела књиге. То је белетристика и литература из српске историје. Храна је засад затворска. Али, предузете су све нужне мере контроле да га не отрују. Његова супруга је поднела захтев да му доносе храну од куће. Јер, Легија пости средом и петком.

Слободан Миливојевић, адвокат Милорада Луковића Легије, "Курир"

Непознате особе и позната штета

Маурицио Масари Непознате особе су, нажалост, напале новинаре испред Легијине куће, током његове добровољне предаје полицији, у тренутку када је Београд био домаћин прославе Светског дана слободе медија.

Маурицио Масари, шеф Мисије ОЕБС-а у СЦГ, "Политика"

Поздравите мога тату...

Борис Тадић Не имитирам никога, можда само свог тату.

Борис Тадић, председнички кандидат ДС-а, "Блицњуз"

Уређени Самарићанин

Изјаве.нет ДОБРИ САМАРШИЋАНИН

Врањске, наслов текста о провери приватизације "Делишеса"

Уређени Самарићанин

Драган Маршићанин Србија поново бира, мафија, диктатура или уређена држава. Изаберите.

Драган Маршићанин, председнички кандидат владајуће коалиције, у Нишу

Братство & јединство (међусобно)

Ивица Дачић Крајње је време да Срби почну да брину о међусобном братству и јединству унутар целог српског народа.

Ивица Дачић, председнички кандидат СПС-а, "Блиц"

Нисам из ове изборне јединице

Рајко Даниловић Ја појма немам, какви избори. О чему се ради? За председника! Ау, што је то важно?! Пријатно!

Рајко Даниловић, адвокат Ружице Ђинђић, о одлагању суђења за убиство премијера Ђинђића пред почетак изборне тишине, "Б92"

Реално (с тачком)

Александар Вучић Хитлер је Мона Лиза у односу на Динкића.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, према "Блицу"

Паметна плавуша

Бојана Лекић Управо то је мој давнашњи неостварени сан: да будем плавуша и то баш она из вица. Сви мисле да је то добар штос иако сам мртва озбиљна. Нажалост, нисам довољно глупа.

Бојана Лекић, главни уредник БК, српски "Космополитен"

Тајна манастирског порекла

Изјаве.нет Православни верски објекти на Косову углавном су илирског порекла.

Бота сот, приштински дневник

Деца Која Трче

Александар Липковски Уместо децентрализације имамо централизацију, али на другом месту, а не у Министарству. Уместо деполитизације имамо идеологизацију грађанском идеологијом. Уместо демократизације имамо децу у првом, другом разреду основне школе која трче и не може им се никаква дисциплина наметнути, ни посредно.

Александар Липковски, декан Математичког факултета, на скупу о реформи образовања