Жута травка за црвено-црну рану

Бојан Пајтић Власт који су чинили Александар Вучић и Ивица Дачић Србију је већ једном вратила у камено доба. Оставили су нам [2000. године] дуг пензионерима од 12 пензија и просечну плату од 40 евра. По свему судећи, поново ћемо морати да исправљамо њихове огромне грешке. Ми то умемо, али овога пута ће они дебело одговарати за то што су нас задужили 10 милијарди евра за четири године, а нису направили баш ништа.

Бојан Пајтић, председник Демократске странке, „Данас“/„Бета“

Ми најбоље знамо шта значи „надрљати као жути“

Бојан Пајтић Режим Вулина, Вучића и Бабића свима је одузео и људско и грађанско достојанство... Плате и пензије грађана Србије најбедније су у региону. Око 100.000 младих напустило је Србију у протекле четири године. Милион људи је незапослено. Свуда је стрепња, свуда оскудица и страх. Воде нас људи без стратегије и без идеја. Ако Србија сада побеђује, како тек изгледа кад губи.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, о предизборном слогану СНС-а „Александар Вучић - Србија побеђује“, „Данас“/„Бета“

Бог није играо тенис узалуд

Срђан Ђоковић Он је симбол Србије и бог нове Србије, али ја сам тужан због тога. Новак је једина светла тачка на крају тунела Србије у овом тренутку. Веома сам забринут због земље и људи. Шта ће се догодити када Новак заврши каријеру? Људи у Србији виде Новака као њиховог идола. Он је живи пример како остварити немогуће са подршком породице.

Срђан Ђоковић, отац тенисера Новака Ђоковића, у интервјуу за „Њузвик“, „Блиц“