Зашто кажеш Windows и Linux, а мислиш на DOS

Кори Удовички Ја сам оперативни систем, а Зорана [Михајловић] је апликација.

Кори Удовички, министар државне управе и локалне самоуправе Србије, покушавајући да пластично опише своје радно место, „Данас“

Да насипи држе воду док мајстори и политичари (не) оду

Марко Благојевић Насипи јесу могли бити виши, али је и цена много већа. Пројектовани су тако, јер је вода тада (2014) била на том нивоу... Да смо сваки насип чинили већим, питање је да ли би успели да урадимо 304 локације, за шта је утрошено три милијарде динара.

Марко Благојевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима, о новом таласу поплава, РТВ/„bizlife.rs“

Римо-православац

Томислав Николић Ја сам покушавао да убедим и његову светост патријарха српског и владике да бисмо могли да организујемо посету римског папе Србији из два разлога, не да миримо религије, није то моје, али као председник државе размишљао сам о канонизацији Алојзија Степинца, која је што се хрватске католичке цркве тиче ту пред нама, а што се нас тиче не би требало да се деси зато што би то био први светац кога православље не би признало у католичанству или обрнуто, католичанство у православљу. Други разлог је Косово и Метохија.

Томислав Николић, председник Србије, о римокатолицизму и православљу, „Спутњик“

Најбољи теолог међу гробарима

Томислав Николић Бавим се послом који у неку руку, на неки начин, зависи од тога какви су односи у хришћанству. Да ли су морали толико да се раздвоје, да поделе народ, да ли су то могли да изгладе када је та папска була била – да ли је то како ми замишљамо Свето Тројство или је папа Бог на земљи, да ли је то морало да раздвоји хришћанство да трпи ударе хиљаду година – не знам.

Томислав Николић, председник Србије, о римокатолицизму и православљу, „Спутњик“

Само ви потапајте (ми и даље гледамо материјални интерес)

Патријарх Иринеј Добро је што се оне [цркве] премештају на друго место, тако је премештена и Пива и на другим местима... Због неког материјалног интереса храм ће бити потопљен, али под условом да буде изграђен на новом месту. И, колико ја знам, изграђена је нова Грачаница, али народ навикао на ту светињу, тешко се мири. Мучно је то и тешко је, али дешавало се то и у прошлости, биће тога и у будућности. Црква је, имајући у виду потребу народа, дала сагласност да се то уради.

Патријарх Иринеј, о потапању Ваљевске Грачанице, за Радио Слово љубве, „Ово је Србија“ РТС-а

Томин тајновидац

Томислав Николић Не знам шта председник Путин осећа према мени, али могу да кажем шта ја мислим о њему и нашем односу. То је потпуно отворено пријатељство, до те мере да ја могу слободно да му откријем своје тајне и проблеме и затражим савет од њега.

Томислав Николић, председник Србије, уочи посете Русији, „Блиц“