Арапски дарови гори и од данајских

Зоран Живковић Не знам шта ми послујемо са Емиратима, осим што им је поклоњен један хотел на Копаонику и неколико хиљада хектара земље. Не знам где је та фабрика чипова, осим ако није код Вучића у његовом кабинету. Не знам где су друга решења која су нам браћа Арапи понудили. Не знам где су то Арапи учили Србе како се треба бавити пољопривредом, пошто су они познати по пољопривреди по пустињама.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о сарадњи Србије са УАЕ, Радио „Слободна Европа“

Он воли (само) Звезду

Изјаве.нет Не живим ја сан него своје амбиције и циљеве. Сан сам проживео на „Маракани“. Нисам као клинац сањао дрес Манчестера или Реала већ дрес Звезде, капитенску траку на руци и гол Партизану! И све сам то оствариo.

Немања Видић, некадашњи фудбалер и капитен Црвене звезде и Манчестер Јунајтеда, „Спортски журнал“

Једино стари Вучић може да порази новог (Вучића)

Зоран Живковић Вучић сваког дана, у својој глави, има борбу - Вучића из деведесетих и Вучића из ових година - то се види очигледно. Та бура се види на свакој његовој ванредној конференцији за штампу, која је редовна.

Зоран Живковић, председник Нове странке, Радио „Слободна Европа“

Прелазак из деветог круга пакла у осми

Зоран Живковић Наша, истовремено и срећа и несрећа, је[сте] да они [избеглице] неће да остану у Србији. Срећа, јер би то створило велике проблеме. Несрећа, што чак ни они, који долазе из пакла рата, не виде у Србији бољи живот.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о мигрантској кризи, Радио „Слободна Европа“

Вишак усред зиме кад му вр(иј)еме није

Александар Вучић Суфицит нико није очекивао, нити је сматрао да је могуће да имамо суфицит у јануару, јер суфицит у јануару и фебруару генерално немате, него је увек значајно велики дефицит.

Александар Вучић, премијер Србије, „Блиц“

Они дали, Вучић још није све узео

Александар Вучић Имамо 100 милиона евра које смо узели од „Телекома“, „Теленора“ и „Випа“, али не од дивиденди него онога што смо нисмо узели прошле године од дигитализације. Али и поред тога имамо 150 милиона евра који су нам суфицит, а нисмо узели ни од „Телекома“ ни од ЕПС-а ни од „Поште Србије“, то ћемо у јуну, јулу кад буду неки поново тешки месеци.

Александар Вучић, премијер Србије, „Блиц“

Збогом рецесијо

Александар Вучић Србија ушла у период динамичног раста и не знам какво чудо може да се деси у региону или свету да би се то зауставило. До 2020. Србија неће бити у рецесији.

Александар Вучић, премијер Србије, на скупу који је организовао НАЛЕД, РТС