Простор и свест

Ранко Кривокапић Сарадња власти Црне Горе с будућом Владом Србије биће мучна јер је мандатар за састав Владе Војислав Коштуница континуитет онога што је био Слободан Милошевић. Најбоље решење било би мирно раздруживање, али та свест нема простора. Сада се показује да се политика национализма у Србији враћа јаче него што је то било за време рата.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, "ФоНет"

Спасавање редова Ругове

Ибрахим Ругова Косово ће бити дом свима онима који желе да се врате.

Ибрахим Ругова, председник Косова, повратницима у месту Бича код Клине и у Белом Пољу код Пећи

Спасавање редова Ругове

Хари Холкери УНМИК чинити све што је могуће како би спречио сваки покушај ометања повратка расељених на Косово.

Хари Холкери, шеф УНМИК-а

Крик и шапутање

Карла дел Понте Мој је крик позив у помоћ, као када сам сазнала да је Караџић био у Београду пре две недеље. Информацију сам добила управо од оних који су га могли ухапсити.

Карла дел Понте, главни тужилац Хашког трибунала, "Кориере дела Сера"

Крик и шапутање

Вилијам Монтгомери Ја сам сто посто уверен да у целокупној међународној заједници не постоји ниједна особа која са сигурношћу може да каже где су Караџић и Младић. Ми не знамо, то је чињеница. Они који тврде другачије, у најмању руку греше.

Вилијам Монтгомери, одлазећи амерички амбасадор, ТВ "Б92"

Не питајте њега!

Маријан Ристичевић Ако мене питате, Вилијам Монтгомери је шоња. При том не желим да увредим Американце.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке, ТВ "Б92"

Кокаколичарка

Маја Гојковић Ја сам генерација одрасла на 'кока-коли'. Купимо 'кока-колу' у иностранству, па је не попијемо тамо, него је донесемо у Србију и ту је попијемо! Успели смо у животу! Био је то појам неке западне демократије, то је производ који јако дуго траје, савршено се продаје, не губи своју вредност и квалитет, а конкуренција никако да открије тајну справљања. Такви смо и ми радикали.

Маја Гојковић, функционер СРС-а, "Курир"

Неочекивана сила које се не појављује и не решава ствари

Живорад Анђелковић Ја заиста нисам стручњак да говорим, али сам обећао себи и људима који су ме подржали, то је 50 одбора, то је сила, да ћете за шест месеци да видите Жику Анђелковића у Главном одбору, јер сам већ ангажовао за себе агенцију, и научићу и спорије да говорим, и дикцију ћу да вежбам.

Живорад Анђелковић, неуспешни кандидат за потпредседника, на Скупштини Демократске странке

Част на првом месту

Чедомир Јовановић Да, прљаве су ми руке, али ми је зато част, савест на првом месту.

Чедомир Јовановић, бивши потпредседник ДС-а, на Скупштини странке

Чеда на првом месту

Драгољуб Марковић Чедомир [Јовановић] је становао као подстанар у Београду када му је дигнут џип у ваздух, и тада сам га позвао да станује у мом пословном простору, на ергели у Сурчину... Он је мој пријатељ већ осам година и не бих га се одрекао ни по цену да ме спалите на Терзијској чесми.

Драгољуб Марковић, власник "Крмиво продукта", "Блиц"

Управо обратно!

Бојан Димитријевић Зашто мислите да министри треба да буду лишени онога што воле млади, што ће рећи – пића, хране и секса?!

Бојан Димитријевић, кандидат СПО-а за министра трговине, "Утисак недеље"

Разуларени очајник

Изјаве.нет Дође ми да се убијем!

посланик СПО-а, о преговорима за формирање владе, "Политика"

Вук и (политичка) ћуд

Даница Драшковић Вук никада у својој политичкој каријери није мењао мишљење што му неки сада приписују.

Даница Драшковић, супруга Вука Драшковића, "Политика"

Вук и (политичка) ћуд

Вук Драшковић Милошевић је наредио убиства челних људи СПО, а ја сам и у породици добио гробове. Сама помисао на то да будем у влади коју подржава тај серијски убица ме ужасава. Од срамоте не бих могао да погледам ни нацији ни породици у очи. Па шта бих ја у тој влади радио? Да ли би ми сутра, као министру спољних послова, стизале инструкције од Милошевића из Хага?

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Центар"

Вук и (политичка) ћуд

Вук Драшковић То што сам рекао синоћ, важило је синоћ – док није донета одука. Одлуку о прихватању овог коалиционог споразума једногласно су донели Председништво и Посланички клуб СПО-а, ето шта се десило од синоћ.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о одлуци Председништва и Посланичког клуба СПО-а да уђу у мањинску владу

Питања за више инстанце

Зоран Шами Сасвим је извесно да ће се влада направити онако како знате да ће се направити, а шта ће бити касније, видећемо. А да ли ће ДС бити у влади, то изгледа није само државно ни питање државне заједнице него галактичко питање.

Зоран Шами, функционер ДСС-а, конференције за новинаре

Питања за више инстанце

Бојан Пајтић Подршка социјалиста кабинету Војислава Коштунице је лоша вест за међународну репутацију Србије. Нек нам је Бог на помоћи, само толико.

Бојан Пајтић, потпредседник ДС-а, "Б92"

Добри човек из владе

Изјаве.нет ДСС је награђен за грешку јер је добио дупло већи простор од оног који је користио до пожара. Сматрам да је боље да им помогнемо са 30-50 хиљада динара, као и свим погорелцима, можда да им нађемо простор близу Ватрогасног дома или да их бесплатно учланимо у Ватрогасно друштво.

Добривоје Станојевић, члан градске владе Смедерева, о додели 109 квм пословног простора на коришћење ДСС-у, "Наш глас"

Масовно, али поштено

Зоран Мијатовић После петооктобарских дешавања вршено је масовно уништавање документације. Истина, нису сви центри [Државне безбедности] у Србији били тако приљежни да уништавају документацију, то је ипак поштен свет.

Зоран Мијатовић, бивши заменик шефа ДБ-а, "Б92"

Уставобранитељ (из '74)

Ненад Чанак На делу је и 'осрбљивање' Војводине, које је најочигледније кроз чињеницу да се у Војводини православне цркве више не граде у барокном, већ у византијском стилу, који никада није био карактеристичан за подручје покрајине. Између тога и рушења џамија по Босни нема никакве идеолошке и културне разлике.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, на трибини "Устав из 1974 – 30 година после"