Мали отклон међу (не)пријатељима

Драган Јочић Нови модел мањинске владе заправо један санитарни отклон од свих оних који су на погрешан начин водили земљу.

Драган Јочић, потпредседник ДСС-а, "Радио Б92"

Мали отклон међу (не)пријатељима

Борис Тадић Кампања је прошла, молим колеге из других странака да се за тренутак примире. Ово су преговори о влади и врло је важно да се сви институционално и државотворно понашамо у овом тренутку. Помињање речи 'санитарни кордон' – око чега? око ДС-а?

Борис Тадић, потпредседник ДС-а, "Б92"

Мање или више, јавно или тајно

Ранко Кривокапић Коштуница није пријатељ Црне Горе. Реч је о човеку који је мање-више, јавно или тајно, укинуо Црну Гору.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, "Побједа"

Модалитети будуће несарадње

Иван Торов Било је ваљда неке симболике у томе што је другу рунду преговора тзв. демократског блока странака о формирању владе, у седишту ДСС, пратила снажна канонада четничких песама из просторија (у истој згради) српских радикала. Док су се 'демократе' мучиле да нађу, како рече њихов домаћин Коштуница, 'модалитете будуће сарадње', радикали су већ кренули да испуне тек дато (Николићево) обећање: да оборе владу која још није ни у наговештају.

Иван Торов, у "Политици"

Модалитети будуће несарадње

Стојан Церовић Може бити да је Коштуница сматрао да му је неко као Николић користан ради равнотеже, то јест да би он сам деловао умереније. Није пријатно ако се десно од вас налази само Џингис-кан. Али, још мање је згодно ако приметите да он расте и јача на ваш рачун. Дакле, уместо што радикале узима у заштиту од разних демократа, време је да им Коштуница барем окрене леђа. Из разлога патриотских, ако не и због самог ДСС-а.

Стојан Церовић, у "Времену"

Говори српски да те Запад не разуме

Предраг Симић Мислим да ће негативан став према Коштуници бити мање него пре, али Запад њега баш и не воли. Запад има своје фаворите и своје фондове је усмерио у оне које највише препознаје. И ту мислим да ће ова и свака будућа влада имати проблем који Срби генерално имају: не говоримо језиком разумљивим за Запад.

Предраг Симић, бивши саветник за спољнополитичка питања Војислава Коштунице, "Политика"

Завет ћутања

Велимир Илић Забранио нам Коштуница да кажемо!

Велимир Илић, председник Нове Србије, о томе када треба да се одржи састанак "демократског блока", "Време"

No Mercy

Мирољуб Лабус Милошевићеви екстрапрофитери заиста имају разлог да нас спрече да уђемо у владу. Њихов страх потиче од свести да Динкић неће имати милости, уколико буде нови министар финансија.

Мирољуб Лабус, председник Г17 Плус, "Бета"

Уска слика и шири контекст

Наташа Мићић Да сам новинар цео случај бих назвала случај 'Кори', а не случај 'Неда' и покушала бих да истражим шта је та храбра жена, Кори Удовички, током свог првог месеца на функцији гувернера урадила, чије је све интересе оштетила, коме се са четири одлуке замерила, да је морала да се напумпа таква афера против ње. Да не буде забуне. Наравно, не браним оне који су злоупотребљавали посланичке картице, тиме се баве надлежни органи, већ целу аферу стављам у шири контекст.

Наташа Мићић, бивша председница Скупштине Србије, "Новости"

Друга пушка из првог чина?

Изјаве.нет Сумирајмо оно што се да прочитати у извештајима с висбаденских вештачења. Најпре, појављује се још једна пушка, чије је постојање досад било строго чувана тајна; затим, сценарио догађаја прави се без узимања у обзир оштећења унутар зграде; не зна се где је завршио један од два хица испаљена из инкриминисане канцеларије; не зна се поуздано да ли је фасаду зграде оштетио метак који је прошао кроз Ђинђића или Веруовића, а изражено мишљење директно је супротстављено тврдњи садржаној у оптужници (да је реч о 'Веруовићевом' метку); балистичким вештачењима потврђена је веза између делова метка и наведеног типа пушке, али не нужно и искључиво ове конкретне пушке; доказана је недвосмислено само веза између пронађене пушке и ћебета.

Никола Врзић, новинар "НИН"-а

Пољополитика

Александар Вучић Сада много мање радим. Раније сам окопавао кукуруз.

Александар Вучић, генсек Српске радикалне странке, према "Блицу"

Пољополитика

Изјаве.нет Црна овца није за мужу.

Мирослав Стефановић, потпредседник Либерала Србије, према "Политици"

Форсирање парка-прашуме

Горанка Матић Пре свега, то је божанствен национални парк. Задовољство ми је било да видим Перућицу, у коју наравно нисам зашла, једину прашуму на Балкану. Пошто сам била са великим апаратом и стативом, завитлавали су ме да ја, кобајаги сликам, а у ствари, тражим Караџића.

Горанка Матић, уредница фотографије "Времена", о својој изложби "Тихо тече Сутјеска", "Блиц"

Тренери и судије

Драган Окука Био сам врло близу договора са људима из Сартида. Искрено да кажем, и ја сам био заинтересован за рад у Смедереву. Али, бирајући између 'мерцедеса' и 'југа', руководство Сартида се определило за 'југа'. Овим не желим да вређам колегу, него једноставно да изнесем суд.

Драган Окука, фудбалски тренер, "Блиц"

Тренери и судије

Звонко Варга Ко је он, које је он титуле и где освојио? Хвали се како је са Обилићем био првак. Није рекао да му је газда тада био Аркан и да би титулу у том тренутку с тим клубом освојио и економ Обилића!

Звонко Варга, тренер ФК Сартид, "Спортски журнал"

Модернизам, али умерен

Душан Вујовић Систем вредности у Србији не може се градити на јатачком колективистичком моралу из османског периода уколико се настоји створити модерно цивилно друштво и одговорна држава.

Душан Вујовић, шеф Мисије Светске банке у Украјини, "Дневник"