Познавање природе и друштва

Кен Ливингстон Џорџ Буш је највећа претња животу на планети која је икада постојала. Бушова политика ће нас довести до потпуног уништења. Организујем алтернативан пријем, на који су позване све особе које нису Џорџ Буш.

Кен Ливингстон, градоначелник Лондона, "Бета"

Бојкот није успео, а избори?

Зоран Живковић Бојкот председничких избора није успео, иако је смањио одзив за пет до шест одсто. Србија није реаговала на бојкот већ на оне који позивају на деструкцију.

Зоран Живковић, премијер Србије, "Бета"

Бојкот није успео, а избори?

Драгољуб Мићуновић Има дана за мегдана.

Драгољуб Мићуновић, председнички кандидат ДОС-а, после саопштавања првих резултата избора

Сазување

Марко Благојевић У Бујановцу, на бирачком месту број 19 у Самољици, директор школе у којој се гласање одвија, у којој се налази бирачко место, натерао је чланове бирачког одбора да се изују пре него што уђу на бирачко место. Кажу да је нова школа и да је гре'ота да се прља, међутим, бирачки одбор је успео да овај проблем реши уз интервенцију полиције.

Марко Благојевић, ЦеСИД, конференција за новинаре

Хиљаду зашто

Слободан Антонић Не знам зашто се за радикале говори да су недемократска странка?!

Слободан Антонић, доцент на Философском факултету, "Студио Б"

Бројке и слова

Зоран Живковић Број три у Влади није добар.

Зоран Живковић, премијер Србије, на питање да ли је могуће да нову Владу Србије чине ДС, ДСС и Г17 плус, "Бета"

Бројке и слова

Златко Златковић Ванредни парламентарни избори у Србији заказани су у изузетно неповољном астролошком периоду. Било би боље да су парламентарни избори расписани за март или април јер ће тада положај Сатурна бити нешто повољнији, али и у том случају ништа се дугорочно не може предвидети. Наиме, такозване 'пролећне' коалиције већини бирача биће невероватне и нелогичне, а сигурно је да ће се у наредне две и по године распасти.

Златко Златковић, астролог, "Курир"

Бројке и слова

Никола Стојановић Нисам радио никакве прогнозе у вези с изборима 28. децембра јер ионако знам да од тога нема ништа. Оно што је сигурно то је да ће за две године у Србији доћи нова власт састављена искључиво од наше дијаспоре.

Никола Стојановић, астролог, "Курир"

Приходи и екстра приходи

Богољуб Карић Биће довољно данас да, у име закона, вратите све што сте од мене, у име демократије, јуче опљачкали. Вашу политику према мојој компанији, ослањајући се на Ваше оцене, данас могу да назовем примером бандитизма и бахатости.

Богољуб Карић, председник БК групе, у отвореном писму министру Божидару Ђелићу

Приходи и екстра приходи

Богољуб Карић Моји приходи су 200.000 евра месечно... Ретки су лудаци као ја који ће да вам то кажу у камери.

Богољуб Карић, председник БК групе, ТВ "Б92"

Све је у поверењу

Божидар Ђелић Нисам могао да очекујем да ће професор Лабус, покушавајући да политички изобличи наш разговор, изјавити да не излазим из Владе јер сам уцењен. То, апсолутно није тачно. Нисам уцењен никаквим компромитујућим фотографијама или било чиме другим. Уз то, жао ми је што је Лабус, на овај начин, поново унео немир у моју породицу износећи у јавност неке ствари које су речене у поверењу. Све то је испод минималног нивоа који сам од њега очекивао. Оставимо наше породице, нашу децу, ван свега овога.

Божидар Ђелић, министар финансија, "Новости"

Акција "Италија"

Мило Ђукановић Заиста нема никаквог основа за спекулације које се потежу по домаћој јавности да је било ко из државног руководства Црне Горе пружао неке посебне услуге или уточиште криминалцима из Италије.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, поводом акције италијанских карбињера под називом "Црна Гора", "Вијести"

Писма брату

Велимир Илић Душан Михајловић ми је у писму навео да не смем да дозволим да будем камен у туђој руци, у руци Ђинђића, и рекао, када сам тражио његову оставку, и гласање на ДОС-у, да за убиство генерала Бухе не може он да одговара, јер истражне радње води МУП Београда, а у писму је написао: 'а знаш добро чији је човек на челу МУП-а Београда и ко не да истрагу, а знаш и ко је мој заменик и мени је доста ове зајебанције', тако ми је дословце он написао, 'и ја ћу сам да одем из МУП-а, јер не могу да радим свој посао'. Он је директно оптужио Демократску странку за атентат на Бошка Буху.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Б92"

Писма брату

Душан Михајловић Понављам савет Велимиру Илићу – брате Вељо, мисли својом главом и ти одлучуј, а немој да будеш камен у туђој руци.

Душан Михајловић, министар полиције, "Бета"

Опасан по Ђинђића

Ненад Чанак Зоран Ђинђић, који је био врло немилосрдан, као прагматичар, кад год је требало, био велика опасност за целу ону опцију с друге стране. Прво, јер их је познавао, друго, са једним бројем људи имао је однос директне овисности, јер су сви они овисили о њему. Увек је имао у резерви странке које су формално биле у опозицији, за ситуације као што је сад ова у Скупштини Србије. Али, то је могао само он лично. То му није обезбедило премијерско место, него низ личних односа и контаката које је имао са људима из најразличитијих структура, укључујући и 'црвене беретке', где је он много тога могао да уради и то је, сасвим логично, била велика опасност за другу страну. Када погледате сада ову скупштинску фарсу, то је, у ствари, наставак атентата на Зорана Ђинђића другим средствима.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, "Недељни телеграф"

Честитка

Владан Атанасијевић Дан након освајања награде газда који нам издаје стан дошао је да повећа кирију, а убрзо су пристигли и порезници и инспектори, да преиспитају да ли уредно измирујемо обавезе према држави.

Владан Атанасијевић, власник крагујевачког "Виртуал тима" који је добио признање од "Мајкрософта", "Вести"