Уби га прејака емоција

Драган Марковић Палма Понеле су ме емоције када сам пред скупштинском говорницом позвао полицију да изврши државни удар.

Драган Марковић Палма, шеф посланичке групе Странке српког јединства, "Бета"

Један је Дуле

Душан Михајловић Добро је знати и где Легија није.

Душан Михајловић, министар полиције, према "Блицњузу"

Један је Дуле

Душан Михајловић Не треба нико да гаји илузију да терористи неће за своје акције искористити политичку нестабилност и кризу власти у Србији, као ни да постоји полиција и војска која то може спречити без стабилне политичке ситуације и јаких државних институција у земљи. Србија без председника, без стабилног парламента и ефикасне владе, представља изазов за терористе.

Душан Михајловић, министар полиције, "Данас"

Један је Дуле

Душан Михајловић Не долази у обзир да ухапсим или изручим генерале Сретена Лукића и Владимира Лазаревића Хашком трибуналу за ратне злочине. Спровођење ових захтева оставило би ову земљу и без војске и без полиције, ма колико то некоме изгледало радикално ово што кажем, уколико Национални савет донесе другачију одлуку и другачије закључи онда ће морати да нађу министра и полицајце који ће да изврше ту њихову одлуку.

Душан Михајловић, министар полиције, "РТС"

На месту вољно!

Б92 Зато што су ми рекли да дођем.

Б92, неименовани учесник полицијског митинга, на питање зашто је дошао

Будале и пајаци

Ненад Чанак Невиђена је будалаштина политички тајминг за подизање оптужница против четворице генерала. Тиме се кочи сваки покушај демократизације Србије.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, "Дневник"

Озбиљни момци

Зоран Живковић "Новинар: Да ли је шеф полиције на Косову 1999. године, ако ништа друго, могао да зна бар за превоз лешева са Косова у Батајницу или у Кладово? Озбиљни момци Мене јако чуди како ви као озбиљан момак, не можете да дођете брже до сазнања, него вам треба три године да схватите како је то могуће, и чуди ме да нисте поставили то питање њему, мом претходнику, и мени у претходних хиљаду дана?!

Зоран Живковић, премијер Србије, "Радио Б92"

Апсурдистан

Институт за извештавање о рату и миру Ситуација је више него апсурдна. Ако Лукић жели да му буде суђено код куће, онда одмах мора да ухапси Младића.

Институт за извештавање о рату и миру, из Лондона

Апсурдистан

Изјаве.нет Седимо у Влади управо зато што смо против те Владе, седимо у новосадској влади зато што се не слажемо с њеном политиком и што не желимо да прикривамо њене свињарије.

Ратимир Свирчевић, функционер Реформиста Војводине, "Бета"

Трутом на деду?

Чедомир Јовановић Што се нисте кандидовали на председничким изборима? Што не станете са свом својом снагом наспрам једног човека од 70 година? Ако је неко синоним политичара у сукњи, то онда сигурно није председница парламента, то је човек који је био немоћан и 5. октобра, када су га, између осталог, људи попут председнице парламента довели на власт.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе, посланицима ДСС-а

Тарзан кампања

Драгољуб Мићуновић А је л' знаш ти како је пливао Тарзан по шуми?

Драгољуб Мићуновић, председнички кандидат, у обраћању Тарзану, раднику Градске чистоће

Тарзан кампања

Велимир Илић Обећавам, ако постанем председник, а трудићу да се да постанем, да ће ми први ухапшени бити Владимир Поповић [Беба, бивши шеф Бироа за комуникације], да ће ми све пропевати – од почетка до краја.

Велимир Илић, председнички кандидат Нове Србије, у Лесковцу

Двеста година државности

Небојша Човић Пуштање на слободу Агима Чекуа лицемеран је потез. Каква је то двојност, за неког важи Интерполова оптужница, за неког не важи? Јесмо ли ми држава или нисмо држава? Као што све што је било за време претходне власти није било добро, ми треба да отворимо целу ситуацију и да видимо да ли ми постојимо као држава, да ли смо ми релевантан народ и да ли ми треба да будемо кажњавани наредних сто година?!

Небојша Човић, председник Координационог центра за Косово и Метохију, конференција за новинаре

Знам шта сте радили пре четири лета

Наташа Мићић Обраћам се само посланицима који се налазе на црвено-црној страни Србије. Казне су једино чега се плашите. Овде су вас стизале казне за деструкцију коју сте вршили у парламенту, а ваше шефове, који су покрали народне паре казна ће стићи кад-тад господо. Зато вас се не плашим, ја се вас стидим и уопште ваш суд ме овде много не интересује, јер ја знам шта сте ви радили, господо!

Наташа Мићић, председник Скупштине, посланицима СПС-а и СРС-а

О терању

Божидар Ђелић Знате, када сам се једанпут жалио, једна госпођа ме је лепо опоменула и рекла: 'Господине Ђелићу, ја саосећам са вама, али да вам кажем једну ствар – нико вас није терао'.

Божидар Ђелић, министар финансија, "Недељни телеграф"