А сад мало он!

Зоран Живковић А сад мало ја да причам.

Зоран Живковић, премијер Србије, "РТС"

А сад мало он!

Зоран Живковић Немојте ми то двоје [иницијативе СРС и ДСС за изгласавање неповерења Влади] дијелити.

Зоран Живковић, премијер Србије, "РТС"

А сад мало он!

Зоран Живковић Није тачно да у свету падају владе због афера.

Зоран Живковић, премијер Србије, "РТС"

А сад мало он!

Зоран Живковић Пошто сте поставили тако дуго питање, одговор може да буде само – да.

Зоран Живковић, премијер Србије, "РТС"

А сад мало он!

Зоран Живковић Наша приватизација је, да тако кажем, најбоља приватизација у историји.

Зоран Живковић, премијер Србије, "РТС"

А сад мало он!

Зоран Живковић Грађани Србије су увек знали како да гласају. И 1990, 1992, 1996. гласали за Милошевића јер су знали да смо ми слаби да победимо.

Зоран Живковић, премијер Србије, "РТС"

(Ре)конструкција

Милан Веруовић Верујем да су у атентату на премијера Ђинђића учествовала два снајпера и да су два метка испаљена из Улице адмирала Гепрата, а смртоносни по Ђинђића из зграде у Бирчаниновој број 6, из супротног смера. А током истражног поступка није урађена реконструкција злочина.

Милан Веруовић, рањени телохранитељ Зорана Ђинђића, "Радио Б92"

(Ре)конструкција

Ђорђе Остојић Милан Веруовић спекулише када каже да су у атентату на Ђинђића учествовала два снајпера. Истрага је потврдила како је до атетата дошло, а суд ће одлучити да ли треба извршити реконструкцију убиства, као једно од доказних средстава.

Ђорђе Остојић, републички државни тужилац, конференција за новинаре

О независном судству

Срђа Поповић Криминалцима и оним бизнисменима који су умешани у убиство Ђинђића није свеједно да ли је влада стабилна или нестабилна, јер ако је нестабилна рачунају да ће се провући са мањим казнама.

Срђа Поповић, посланик Демократске странке, "Утисак недеље"

О независном судству

Чедомир Јовановић Ми смо као владајућа коалиција поделили одговорност и са политичким структурама у друштву, али и са оним другим системима на којима једно друштво почива. Поделили смо одговорност са судовима и са правосуђем, али две и по године после тога нисмо добили ни један одговор на сва она питања која смо две и по године постављали. Због тога, у данима који долазе, морамо покренути нову Сабљу у којој ће се саопштити истина открити интереси који руше демократски поредак у Србији, а не нас као протагонисте тог поретка, јер ми као појединци нисмо битни.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе, у Скупштини Србије

Веће институције и државе

Милан Веруовић Апсурд је то што уопште ми имамо убиство, а немамо мотив убиства. Да ми можда треба да тражимо мотив убиства у, како сам читао у неким новинама, конфузији једне криминалне групе која се уплашила борбе против организованог криминала која је била најављивана задњих годину и по дана, која није била ништа ново. Значи, конфузија те групе је за мене тотално неприхватљиво као мотив да убију премијера, човека који се бавио политиком. Ако нека мафија и има разлога неког да убије, онда су то судије, онда су то тужиоци, онда је то полиција, онда су то људи који се директно 'баве' њиховим послом. Мислим да је мотив тог убиства управо његов политички рад  и његова идеја о Србији, која је била можда различита од неких других ставова, можда неких већих институција, неких држава можда, не знам кога.

Милан Веруовић, рањени телохранитељ Зорана Ђинђића, "Радио Б92"

Све од пријатеља моје мајке

Војин Димитријевић Свакако неће опстати оне странке које морају да купују чланове. Мени је рекао један пријатељ моје мајке – а ја сам од пријатеља моје мајке добијао релативно мало добрих савета – али он ми је рекао: 'Дечко, кад се будеш женио, упамти да ћеш ту жену морати да одржаваш на онај начин на који си је стекао. Ако си много трошио пара на њу, мораћеш да трошиш паре и даље. Ако си морао до зоре да играш с њом, мораћеш до зоре да играш'. Тако да, ако је неко постао посланик за паре, томе паре треба давати стално.

Војин Димитријевић, члан Председништва Грађанског савеза Србије, "Б92"

Плодна непоткупљивост

Бранислав Ивковић Причу о трговини посланицима лансирају потпуно неплодни, стерилни политичари... Што се тиче других посланичких група, дубоко сам уверен да нема трговине посланичким мандатима, а сигурно је нема ни близу у оној мери колико се о томе прича. Зна се ко је Бане Ивковић и мене нико не би смео тако нешто ни да пита.

Бранислав Ивковић, председник Социјалистичке народне странке, "Независна светлост"

Плодна непоткупљивост

Изјаве.нет Сви сада пажљиво осматрају ситуацију, чак и Бане Ивковић, оптерећен низом кривичних поступака који се воде против њега.

Слободан Иконић, у "НИН"-у

Љубавници године

Јовица Тркуља ДОС-овци у овој ситуацији личе на оне онемоћале љубавнике, који су ушли у позне године, који зато више и не могу да разочарају, већ само могу пријатно да изненаде.

Јовица Тркуља, професор Правног факултета, на конференцији "Грађани и демократија: демократски капацитет постоктобарске Србије"

Избори се за неизборе

Жарко Кораћ Не знам зашто се стиче утисак да се бежи од избора?!

Жарко Кораћ, потпредседник владе Србије

Избори се за неизборе

Филип Шварм Све су пробали. И да поправе и да пресложе и да упале и да угасе. Уђу и изиђу. Да преговарају и да се договарају. Да указују и да тргују... Са опцијама, варијантама, аргументима и принципима. Пребројавали су се више пута. Да нешто што не ради – не ради, овдје се очигледно признаје тек када се свима, па и мајсторима смучи. Принцип парламентаризма: до најједноставнијег и најјефтинијег рјешења стиже се тешко и скупо.

Филип Шварм, уводник "Времена"

СеПСа

Изјаве.нет Четрнаест година сам се борио за реформе у друштву, а изгледа да су сада реформе потребне Демократској странци, јер је, од када се налази на власти, попримила доста особина које је имао СПС у периоду своје владавине.

Душан Толицки, бивши председник Демократске странке у Кикинди, "Кикиндске"

Што боље то горе

Соња Бисерко Ослањање Запада на Г17 плус као модерну и прореформску странку показало се као још једна неуспела и промашена иницијатива. Срећа је да свака нова овдашња подвала траје све краће.

Соња Бисерко, у "Хелсиншкој повељи"

Хронична хронологија

Изјаве.нет Од умора због преговарања нисам био у стању да хронолошки пратим време.

Мирко Росић, проф. др и шеф посланичке групе Грађанског савеза Србије, "Утисак недеље"

Кандидат и џентлмен

Драгољуб Мићуновић Ја сам подржао Коштуницу, он сад није мене, али ја ту не видим никакав проблем. Ваљда ће Коштуница и мене некад подржати!

Драгољуб Мићуновић, председнички кандидат ДОС-а, "Радио Б92"

Драговољци

Горан Милић Изненађујуће за мене је да у Славонији чак и неки драговољци или дјеца хрватских војника на поласку у војску наручују Цецу преко српског радија Вуковар, јер не могу преко хрватског. А не воле Балашевића, што би било природније, је ли?

Горан Милић, новинар, "Панчевац"