Умрите па дођите (и обрнуто)

Силвио Берлускони Италија је сјајна земља за инвестирање, а да доказ за то лежи у податку да је италијански премијер сав свој новац инвестирао тамо. Други разлог за инвестирање у Италији је да имамо све мање комуниста. Било их је 34 одсто када сам пре 10 година ушао у политику, сада их има свега 16 одсто. Још један разлог је тај што имамо лепе секретарице... Подсећам да је Рим смањио порез на наслеђе, па би позив могао да гласи 'дођите и умрите у Италији'.

Силвио Берлускони, премијер Италије, бизнисменима на њујоршкој берзи

Питање од милион долара

Време Како то да су наши људи ван политике добри Срби и добри људи, а да су нам политичари такав олош?

Време, коментар читаоца

Усложњавање стицања услова

Бошко Ристић Одлука Уставног суда о враћању мандата треба да буде спроведена без одлагања, али када се за то стекну услови. Нису се стекли услови јер постоји обавеза појединих политичких странака да своје правне акте усагласе са одлуком Уставног суда Србије, то јест да они признају и прихвате правне последице те одлуке.

Бошко Ристић, председник Административног одбора Скупштине Србије, "Бета"

Усложњавање стицања услова

Изјаве.нет Народна демократска странка организоваће протесте и на силу угурати посланике у Скупштину Србије уколико Административни одбор не спроведе одлуку Уставног суда Србије о враћању посланичких мандата. Скуп испред Скупштине неће бити пријављиван полицији јер ни НДС неће поштовати закон ако то не чине државни органи.

Народна демократска странка, саопштење

Тендеризација

Љубодраг Стојадиновић Све је овде 'на тендеру': продају се фирме, људи, тајне, посланички гласови и друга роба која се брзо квари или јој истиче рок.

Љубодраг Стојадиновић, коментатор "Политике"

Перфекција до исцрпљености

Бошко Ристић Сматрам да је то [избор гувернера] правно перфектан.

Бошко Ристић, функционер Демократске странке, као председник Административног одбора Скупштине Србије

Перфекција до исцрпљености

Бошко Ристић Са том констатацијом да ДС није била за компромисе, ја се не слажем. Ако се сећате, ја сам се лично трудио да ширим оправдани оптимизам и разговарао са свим члановима Уставне комисије и преговарао сам исто тако до исцрпљености.

Бошко Ристић, функционер Демократске странке, као члан Уставне комисије

Економ

Изјаве.нет За нас који ствар посматрамо помало са стране деловала је онеспокојавајућа чињеница да се, као своје нове играчке, економије дохватио потпредседник српске Владе Чеда Јовановић.

Радивој Цветићанин, у листу "Данас"

Љуби, љуби – ал' (Миленко) главу не губи

Зоран Живковић Нисам рекао Миленку Смиљанићу то на такав начин, али ако заиста мисли да може да скупи 50.000 радника, онда ћу поднети оставку. Иначе, Смиљанић кад год дође код мене само што не скаче да ме љуби, а када изађе на улицу прича да са владом нема социјалног дијалога.

Зоран Живковић, премијер Србије, нишка "ТВ 5"

Сам свој џелат

Велимир Илић Ово је једно жртвовање.

Велимир Илић, председник Нове Србије, о својој председничкој кандидатури, "Б92"

Лоши и добри коњи

Драган Маршићанин Кандидати су подједнако лоши коњи у председничкој трци.

Драган Маршићанин, потпредседник ДСС-а, "БК"

Знање-немање

Милутин Мима Караџић Живео сам годину дана у Аустралији и тамо упознао девојку која није знала ко је њихов председник, па сам јој онда објаснио ко је он, шта је он, и тако даље. Прво што ми је рекла било је да имам превише слободног времена чим се тиме бавим. Помислио сам: Боже, срећног ли народа, они и не знају ко им је председник, а живе феноменално. А ми знамо и ко кога креше у Скупштини.

Милутин Мима Караџић, глумац, "Недељни телеграф"

Транзиција, бре!

Зоран Цвијановић Ја сам сведок да се људи нису овако ненормално понашали у овом граду пре 15 година, чини ми се да су у једном тренутку једноставно попримили речник и језик Радована Трећег што је био фантастичан маневар, кад се узме у обзир шта се све дешавало око нас. Јер, нормалан човек не би био у стању да преживи све оно што смо ми морали у времену који је иза нас, али је зато сада тај стил понашања и језика Радована Трећег постао огроман проблем. Сад се треба сетити старих времена кад смо знали шта је стид, пристојно понашање, шта је ред, стрпљење, толеранција... И кад се то Милету намеће, он је, будући фрустриран претходних животом, одмах у гарду, сматрајући да му то намеће неко споља, па отуда и његова карактеристична реченица – Је л' то Европа поручила?!

Зоран Цвијановић, глумац, о серији "Миле против транзиције", "Политика"

Нестраначка телевизија

Жељко Митровић ТВ Пинк никада није била члан ни једне политичке партије. Постоји од 1994. а ја сам се у политички живот упетљао 1996. године и то из искључивих побуда да сачувам телевизију.

Жељко Митровић, власник ТВ Пинк, "Глас јавности"

(Бу)квар

Изјаве.нет Врцавост Вука да својим језиком направи слово 'В', симболизује суштину те реформе. Илустрација Светог Саве има за темељ све те каноне византијске уметности: издужено лице, издужен нос, крупне очи и одежда је стилизовани део, какву познајемо из Милешеве.

Милорад Митић, из Завода за уџбенике, о буквару у којем се Вук Караџић плази а Свети Сава намигује пчели, "Б92"

Слатки лед

Петар Божовић Него, само још за сладолед, наш планински да ти речем. Откинеш парче леда, оно из неке увалице, и на њега намузеш овчјег млека. То ти је наш сладолед!

Петар Божовић, глумац, "Глорија"

Улажем обећање и дижем улог на милион

Зоран Живковић Циљ Владе је да до краја 2007. године повећа број малих и средњих предузећа са садашњих 270 хиљада на 400 хиљада и отвори око милион нових радних места. Брз развој малих и средњих предузећа требало би да допринесе развоју укупне привреде у Србији и зато је то један од наших главних приоритета. Влада је почетком године већ донела Стратегију развоја малих и средњих предузећа, према којој се планира повећање њиховог броја и броја запослених.

Зоран Живковић, као премијер Србије, отварајући 7. октобра дводневну конференцију "Мала и средња предузећа – нове могућности за Србију", "Вечерње новости"