Србија у бестежинском стању

Радослав Миленковић Иако смо сада у историјски врло безначајном периоду, он је јако болан, јер нама од минута до минута тече живот, безначајан по делима, по догађајима. И оно што је најстрашније, то не води никуда. Ми смо у ситуацији као да полови немају магнет. И тумарамо.

Радослав Миленковић, глумац и редитељ, НИН/„Опозиционар“

Последња фаза пред фајронт

Радослав Миленковић Сада је фаза у којој политичари мисле да стварају историју, а ми страдамо. Али, на крају крајева, када почнеш да се дижеш, ти у ствари почињеш да падаш. Када си на врху, полако силазиш са тог места јер немаш где више да се попнеш. И сада ова власт није нигде. Само обавља неке послове у генерално историјски занемарљивој фази, што нема историјску последицу сем нашег страдања.

Радослав Миленковић, глумац и редитељ, НИН/„Опозиционар“

Велики (црвени) петак за домаћи ногомет

Милојко Пантић Некада је наш фудбал био извор радости, а сада је бол и патња - и за оне који су у њему, и за нас који гледамо. [...] Има неке сличности између судбине нашег фудбала и Исуса Христа. Можда је непримерено, али је сликовито. Исус Христос је разапет на крст, а наш фудбал на петокраке.

Милојко Пантић, спортски новинар и коментатор, о „социјалистичком самоуправљању“ у домаћем фудбалу, ТВ Б92

Протоколи (наших) фудбалских мудраца

Милојко Пантић Слика са меча између Партизана и Радничког све говори, када су момци из Крагујевца поседали на траву. Фудбал у Србији је метастазирао. Људи из Савеза [ФСС] су као 'она' три јапанска мајмуна – не чују, не виде и не желе да говоре о злу у фудбалу.

Милојко Пантић, спортски новинар и коментатор, ТВ Б92

Фудбалска посланица

Милојко Пантић Велики португалски писац и нобеловац Жозе Сарамаго је написао да је историја човечанства велика повест неспоразума између Бога и људи; нити Бог разуме нас нити ми разумемо Бога. Наше фудбалско руководство ништа не зна о хришћанству или су хтели да буду већи хришћани од самог патријарха. Свако нормалан зна да су петак и субота дани жалости - јер је тада Исус осуђен и разапет на крст, а недеља је радосни дан, дан васкрса Исуса Христа.

Милојко Пантић, спортски коментатор, о неигрању утакмица домаћег првенства на Ускрс, ТВ Б92

Крагујевац на води

Радомир Николић Локална самоуправа ће наставити да преговара о изградњи Дизниленда, који се не би градио средствима градског буџета, већ из страних улагања. Таква инвестиција би покренула туризам, угоститељство и хотелијерство... Онај ко је покушао ту идеју да исмеје нема појма о чему говоримо и размишљамо.

Радомир Николић, градоначелник Крагујевца, „Танјуг“