Ал' (Мркоњићевом) тирјанству стати ногом за врат...

Филарет Такође Вас молим да се по писму које сам у своје време упутио садашњем министру за саобраћај, а у то време министру за инфраструктуру господину Милутину Мркоњићу, [...] реши проблем бесправног одузимања земљишта манастиру Св. Николе у Прибојској Бањи како би се асфалтирао пут до породичне куће певачице Ане Бекуте.

Филарет, епископ милешевски, у писму Александру Вучићу 17. септембра 2012. године, према „Блицу“

Пријатељу Александру, (ситна) књига дубоке оданости

Филарет Желели смо добру сарадњу са новом владом, јер смо имали горка и тешка искуства са претходном владом. Међутим, изгледа да ћемо имати исте проблеме и потешкоће и са новом, као што смо имали са старом... Драги пријатељу Александре, све ово се не односи лично на Вас, али се односи на Вашу владу и Ваше сараднике, па Вас молимо немојте схватати ово као претњу или знак мржње. Боже сачувај!

Филарет, епископ милешевски, у писму Александру Вучићу 17. септембра 2012. године, према „Блицу“

Велики рецензенти малих (не)дела

Војислав Шешељ Оптужбе сам публиковао у књигама, износио доказе... Објавио сам документа у 31, 32. и 33. тому мојих сабраних дела. То су била сазнања комплетног руководства СРС-а. У првој књизи, „Глогов колац у ДОСовском срцу“, рецензенти су били Томислав Николић и Маја Гојковић. У другој, „ДОСманлије као нови јањичари“, рецензенти су [такође] били Томислав Николић и Маја Гојковић. И трећoj, „Четничка сабља над ДОСманлијском главом“ - где су рецензенти били Томислав Николић и Александар Вучић.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

Кроз трње до Хага

Војислав Шешељ Ја сам се десет година очајнички борио да се дочепам Хашког трибунала. Нудио сам се, звао телефоном, тражио холандску визу... И на крају сам се дочепао Хашког трибунала.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

Све је истина, а тачно је 70 одсто

Војислав Шешељ Оно што сам објавио у књигама је сигурно 70 одсто тачно.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

За васкрс Србије и голготу Мишковића

Александар Вучић Утицај бизнисмена Мирослава Мишковића у Србији, и финансијски и медијски, много је озбиљнији него што сам мислио. Имамо доказе како се тајкунско-мафијашки лоби, од Земунског до Мишковићевог клана, боре да се ништа не промени, како би могли да наставе са пљачком Србије. Врло брзо ће бити доказани на суду велики финансијски злочини.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, „Танјуг“

Купите војске колико вам драго, ја вам министра не дам ниједнога

Александар Вучић Видим хајку против Гашића и Лончара, који су хтели да спасу једно дете. Ја преузимам одговорност. Да су ме питали, а нису, ја бих рекао - спасите дете. Гашића и Лончара нећу да дам.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, после хеликоптерске несреће са жртвама, „Танјуг“

Чардак на води

Балша Божовић Неко је желео да анкетира грађане да ли би купили непостојеће квадрате по непостојећим ценама и све то по непостојећем специјалном закону који још није ни усвојен у Скупштини Србије.

Балша Божовић, председник Градског одбора ДС-а, о „Београду на води“, „Танјуг“