Опело за једно пријатељство

Млађан Динкић Ево, сада када ја одлазим [са места гувернера НБС] имам само једну жељу – [...] ако пре тебе умрем, немој да ми говориш на сахрани.

Млађан Динкић, одлазећи гувернер НБС у обраћању Божидару Ђелићу у ТВ дуелу "Лицем у лице", 16. јул 2003. године, РТС

Систем убица

Душан Јањић Власт није успела да до краја расветли убиство премијера Ђинђића. Оно што је и расветлила говори да су и саме физичке убице из најужег круга. Потпуно је јасно да миље који је убио премијера сачињавају Милошевићеви утицајни, богати људи – и систем. Дакле, њега је убио, како се каже, пад Милошевићевог система. И ту би требало тражити инспираторе убиства. Да будем директан: реч је о десетак људи које покривају криминал и прљави новац.

Душан Јањић, координатор Форума за етничке односе, "Независна светлост"

Док премијери спавају

Мило Ђукановић У питању је обична политичка подвала чији је циљ – покушај криминализације Црне Горе, њене Владе и мене лично. Њихов циљ је очигледно био да задру у приватност и да поколебају морал у овом случају мене као грађанина и мене као човјека који се бави овим послом. Ништа од тога нијесу успели. И шта је следећи потез? Да се завири у спаваћу собу премијера? Па, немам ништа против, ако је некоме и то занимљиво. Можда ће и то неко сматрати прилогом демократији?!

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, конференција за новинаре

А где су масони?

Млађан Динкић Иза новог закона о Народној банци стоје Чедомир Јовановић и Владимир Поповић. На иницијативу Чедомира Јовановића, у Ротари клубу одржана тајна вечера са Душаном Михајловићем и Драгољубом Мићуновићем и још неким лидерима ДОС-а, на којој је договорено покретање акције против садашњег руководства централне банке.

Млађан Динкић, гувернер НБС

А где су масони?

Зоран Живковић У Влади не постоје никакве тајне. Највећа тајна у земљи износ плата у Народној банци Србије. Ја сам као члан Савезне владе две године постављао питање колике су плате у Народној банци, и никада нисам добио одговор.

Зоран Живковић, премијер Србије, "Б92"

И јаре и (Динкићеве) паре

Весна Марјановић Монетарна власт у земљи треба да буде независна, али је важно и да држава има контролу над њом.

Весна Марјановић, портпарол Демократског центра

Господин гост и министар домаћин

Душан Михајловић Ако би се Хашим Тачи појавио на територији Србије, био би ухапшен, јер за њим постоји потерница и то је потпуно јасно. Али, ако би дошло до тога да он буде гост, јер он је то рекао, ако буде гост – гости се не хапсе ни у једној земљи. Али, онда то не би била одлука господина Тачија, него одлука надлежних органа ове земље. Претходно би морали да на одговарајући начин решимо питање потернице, како би омогућили господину Тачију да буде гост. То су две различите ствари, које не треба бркати.

Душан Михајловић, министар унутрашњих послова Србије

Још о гувернерима

Вук Драшковић Боље би било да имамо страног протектора, у пуном значењу ове речи, него што имамо овакву власт.

Вук Драшковић, лидер Српског покрета обнове, "Српска реч"

Мала је то група за оволику кризу

Ненад Љ. Стефановић Било би, уосталом, превише да у само једној недељи останемо без Штајнера, Бебе и Лајона [шеф Међународне кризне групе за СЦГ]. Штајнер је написао и рекао све шта је имао, Беба пре одласка углавном говори по судницама, док Лајон изгледа тек намерава да напише и објави још много тога.

Ненад Љ. Стефановић, у "Времену"

Добри човек из Обреновца

Владан Батић Једва чекам лустрацију. Никада нисам био члан Савеза комуниста, нити сам било шта добио од власти, ни прошлих ни садашњих. Ја сам имућан човек, али сам све зарадио, што наслеђем, што својим некадашњим радом.

Владан Батић, министар правде, "Чачански глас"

Другопозивци заувек

Драган Великић Са мрљом у биографији ништа не може за дуго време да поквари политичку каријеру. Мрља је доживотна вакцина опстанка на власти, или барем близу власти, у резервату другопозиваца... Нису оптерећени било каквим уверењима, и баш зато су незаменљива постава сваке власти. Њихово гесло је да се за неко време примире, док не прође непогода, а онда настављају истим путем. Они су најзаслужнији за континуитет политике 'И после промена без промена'. Само тако могу да објасним да једна од перјаница РТС-а из времена Милошевића, сада, на тој истој телевизији, прави емисије о демократији и медијима, о важности истине и мисији непоткупљивих новинара. Као кад би убица не само водио истражни поступак о свом злоделу, већ на крају одређивао и висину казне.

Драган Великић, писац, "НИН"