Најновије издање Вучића је старо издање Ђинђића

Горан Весић Енергију коју је имао Зоран Ђинђић данас има Александар Вучић. [...] Проблем је што смо после његове [Ђинђићеве] смрти морали да чекамо десет година да се појави политика која покушава да спроведе сличне идеје - прикључење ЕУ, реформе и промене у земљи...

Горан Весић, менаџер Града Београда, у интервјуу „Да је Ђинђић жив, правио би Владу с Вучићем!“, „Курир“

Прокопавање историје

Милета Продановић Код нас пречице нису само просторна категорија - увек у некаквом закашњењу, Срби мисле да је могуће прокопати и некакву, макар малу пречицу у историјском развоју. А то, нажалост, не бива...

Милета Продановић, сликар и писац, „Седмица“ Радио Београда 1

Ловљење ветра

Љиљана Смајловић У лов на цензуру кренули смо с великим закашњењем. Наши противници су стекли стратешке предности. Део кривице је и на нама, новинарима. Наше најбоље приче остају за кафанским столовима и никада не допиру до читалаца. Срам нас било.

Љиљана Смајловић, главни уредник „Политике“, о „потрази за изгубљеном цензуром у српским медијима“, „Политика“

Прави милијарде(ре) и од пара и од блата

Богољуб Карић Откако је упао са дугим цевима у НБЈ, Динкић влада милијардерима. Упамтите шта вам Богољуб каже, нема милијардера у Србији кога Млађан Динкић није направио или контролисао.

Богољуб Карић, председник „БК групе“, у интервјуу за „Информер“, „Србија данас“

Време чуда у Смедереву

Богољуб Карић Дајте ми „Железару“ и видећете какво ћу чудо да направим! Довешћу најбоље менаџере из Русије, Турске, Индије и у најкраћем могућем року у Смедереву ћемо имати профит. [...] Већ сам о том послу разговарао са Лакшмијем Миталом. Он је Индијац, сувласник је највећег светског произвођача челика... И да вам кажем, он је спреман да заједно са мном уђе у „Железару Смедерево“.

Богољуб Карић, председник „БК групе“, у интервјуу за „Информер“, „Србија данас“