Пакт са (малим) вуком на три године

Душан Вујовић Изгледа да постоји јако много беспослених новинара; било би боље да нам буду пи-ар саветници у влади него да измишљају приче. Колико ја знам, остајем у влади. Ја сам посвећен. Ово је, што би људи рекли, commitment - обавеза на три године. И толико мислим да останем.

Душан Вујовић, министар финансија, „Око“ РТС-а

Најбоље тек долази (ако знаш да скачеш)

Душан Вујовић Човек боље живи и са кором хлеба ако види перспективу. Ми смо скочили и надамо се да је овај програм падобран, а не руксак, и надамо се да ћемо сви успети.

Душан Вујовић, министар финансија, на питање чему могу да се надају грађани Србије у 2015. години, „Око“ РТС-а

Кад најављивање (магле) не утихне

Мирослав Прокопијевић Продаја имовине може да закрпи неке рупе, али док се не обаве нужни радови боље бити не може. Очекујем свашта, једино не реформе. Бивши, краткотрајни министар [Саша Радуловић] казао је ефектно да је овај премијер само најављивач најава, нема радова.

Мирослав Прокопијевић, професор економије, о економским реформама Александра Вучића, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Кад развлашћена и мртва стража салутира

Бојан Пајтић У околоностима када се ваши посланици хапсе, када вам укидају надлежности - пре бих то назвао развлашћеном коалицијом. Зашто пристајемо на то? Зар треба да се правимо да смо „мртви“. Највећи проблем српског друштва је то што се они који су писмени, пристојни и који размишљају, праве да су „мртви“.

Бојан Пајтић, председник ИВ АП Војводине и председник ДС-а, о покрајинској коалицији, „Један на један“ РТВ-а

Амерички ратници светлости

Мајкл Кирби Можда људи у то не верују пошто смо морали да пошаљемо војску овде, у регион, деведесетих година, које су биле прилично контроверзне, али заиста смо желели да створимо ситуацију какву данас све више и више видимо.

Мајкл Кирби, амбасадор САД, „Танјуг“

Нека просвета ум(и)ре певајући

Кори Удовички Разумем наставнике, и ја сам родитељ. Могуће је свој посао радити и са оваквим платама и бити мотивисан, ако у нешто верујемо.

Кори Удовички, министар за државну управу и локалну самоуправу, о штрајку у просвети због смањења зарада, „Блиц“