Слобода да, али не за све

Слободан Самарџић Од користи може бити само Србима косовским политичарима, а не Србима - косовским мученицима. Колико их је Срба процентуално бирало? Какве су користи Срби у покрајини имали од тих људи? Да ли им се враћа отета имовина, да ли су безбеднији, да ли им се сународници враћају из избеглиштва? Онај познати изговор - могло би бити и горе - само је прича тамошњих и овдашњих политичара.

Слободан Самарџић, лидер Државотворног покрета Србијe и бивши министар за КиМ, о учешћу Срба у влади у Приштини, „Дневник“

У ходницима (и подрумима) Брисела

Слободан Самарџић Србија, као и државе региона, никада неће бити чланице ЕУ. Оне ће, додуше, бити на вечитом путу у ЕУ, али на ту дестинацију никада неће стићи. Али, то што Србија неће бити чланица Уније, не значи да она неће имати обавезе као да је чланица, па и веће када то затреба.

Слободан Самарџић, лидер Државотворног покрета Србијe и бивши потпредседник ДСС-а, „Дневник“

Москва (једино) кримским сузама верује

Слободан Самарџић Сигуран сам да Русија лепо види да српско државно руководство предаје Косово на рате. Зашто би онда било обазриво према Србији ако је реч о тако важном интересу Русије као што је Крим?

Слободан Самарџић, лидер Државотворног покрета Србијe и бивши потпредседник ДСС-а, „Дневник“

Пао је 99. степеник, али никад неће Србија

Слободан Самарџић Очекујем да ће ова власт то и учинити повлачећи, поред оних досадашњих, и последњи корак у том правцу. Када неко начини деведесет и девет корака у неком правцу, будите сигурни да ће направити и онај стоти.

Слободан Самарџић, лидер Државотворног покрета Србијe и бивши министар за КиМ, о признавању независности Косова, „Дневник“

(За)уставите устав

Александар Вулин Зашто је уставно повећати пензију, а неуставно је смањити пензију? Само на то мора да ми се одговори. Пензије зависе од буџета. Некад је буџет пунији, а некад празнији.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Између два петка“ Радио Београда 1

Вучићу, нудим(о) се

Чедомир Јовановић Чињеница је да је он први председник владе који је, после два мандата Коштунице или осам година Бориса Тадића, у фокус своје политике вратио економију. Он има списак проблема и нема план, јер не може сам ни да га има, нема људе који ће тај план да реализују, нема средства...

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о томе зашто подржава Александра Вучића, „Између два петка“ Радио Београда 1

Против Ајнштајна и за Вучића (Курс алтернативне физике)

Чедомир Јовановић Шта бих урадио са платама и пензијама? Исто што је урадио и Вучић. То [смањење] би свако морао да уради. То вам је физика - енергија једнако маса пута убрзање на квадрат. Тачка. Ми трошимо више него што стварамо.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о формули E = m x C^2, „Између два петка“ Радио Београда 1

Конструкција реконструкције

Драгољуб Љубичић Мићко Влада прво треба да буде конструисана, да би била реконструисана. Наша влада је као југо, он је био познат да му се делови брзо кваре.

Драгољуб Љубичић Мићко, сатиричар, „Између два петка“ Радио Београда 1

Свемир нема алтернативу!

Драгољуб Љубичић Мићко Ми смо небески народ, алтернатива је да се окренемо свемиру, црним рупама...

Драгољуб Љубичић Мићко, сатиричар, о томе шта је алтернатива за Србију, „Између два петка“ Радио Београда 1