Лаки је мало нервозан (II)

Зоран Живковић Треба донети закон о Народној банци Србије. Народна банка Србије не постоји, свако ко се представља као Народна банка Србије лажно се представља, свако ко штампа новац на којем пише Народна банка Србије штампа лажни новац, али да не узбуђујемо грађане, признаћу, ради тај новац и није неки тираж, неће бити проблема.

Зоран Живковић, премијер Србије, "Б92"

Лаки је мало нервозан (II)

Млађан Динкић Мене је шокирала ова изјава. Рећи да је ова новчаница коју сам ја с поносом потписао и одштампао у име Народне банке Србије – лажна, а то је прва српска новчаница после 85 година, то је у најмању руку ширење лажних вести и може се казнити кривичним законом. Ако је ова новчаница лажна онда мене полиција треба сместа да ухапси и ја их позивам да то одмах учине.

Млађан Динкић, гувернер, ТВ "Б92"

Своји на ничијем

Реџеп Хоти Влада Косова се најоштрије противи изјави председника Парламентарне скупштине Петера Шидера да су пријемом Србије и Црне Горе у Савета Европе и грађани Косова и Метохије укључени у ту европску институцију. Такве изјаве нас не воде ка помирењу, већ ка новим ратовима, а они нису ни у чијем интересу.

Реџеп Хоти, саветник "премијера Косова" Бајрама Реџепија, "Танјуг"

Пук'о је (опет)

Иван Стамболић У четири ока, а и пред сведоцима, више пута сам ти говорио да док смо на политичким положајима, стално имамо у виду да се са њих морамо повући пре него што будемо присиљени да наредимо да се против народа употреби сила. Ти си, међутим, у томе, у таквом поимању политичара, народа и силе, видео мој опортунизам. Изрекао си, једном приликом, на затвореној седници, а онда то избацио из јавно објављеног говора, да је Салвадор Аљенде и требао да изгуби главу, јер није умео да сачува власт! Свет је, нешто касније, са згражањем пренео и твоју изјаву 'Деловаћемо против антисоцијалистичких снага, чак и ако нас сматрају стаљинистима!', а ти је никада ниси повукао.

Иван Стамболић, у писму Слободану Милошевићу 1991. године

Пук'о је (опет)

Светозар Маровић Можда је све до пре неки дан Милошевић могао ТВ преносима хашког суђења да се код једног броја људи представља као нека врста жртве. Милошевић је, међутим, сада код јавности у Србији и Црној Гори дефинитивно поражен као човек, чињеницом да се у његовом присуству, у његовом граду, са њим на власти, са специјалним јединицама под његовом контролом, одводи из шетње човек који је његов кум и да се ликвидира тако што му се испали метак у потиљак. То је страшно.

Светозар Маровић, председник Србије и Црне Горе, "Политика"

Разлика у политичкој диференцији

Весна Ракић-Водинелић Чини ми се да на нашој политичкој сцени још није успела да се артикулише та разлика између оних који заговарају потпуно супротне идеје од идеја премијера Ђинђића и оних који су јасно и отворено подстицали на његово убиство – та разлика се мора направити. Када се та разлика направи, онда можемо из стања ванредних политичких прилика да кренемо у стање редовних политичких прилика.

Весна Ракић-Водинелић, директорка Института за упоредно право, Радио "Б92"

Чувар политике у ванредном стању

Зоран Живковић Г17 Плус је странка која још увек нема програм, странка која је негде пола риба пола девојка, час су експерти, час су политичари, час су опозиција, час су на државним функцијама. Странка је основана пре шест-седам месеци, рекли су да ће програм бити усвојен јуна-јула месеца, не разумем зашто, али не морам баш ни да схватим зашто, нити ја морам све да разумем, али када буде дефинисан програм и када се та странка јасно постави, са јасним циљевима, шта хоће, а шта неће, онда, као и за све друге странке, може да се о њој размишља као о потенцијалном партнеру или противнику.

Зоран Живковић, премијер Србије, "Б92"

Има додирљивих?

Љубиша Рајић Ја сам пре неко вече видео један џип са затамљеним прозорима како мртав-ладан пролази кроз црвено светло. Нисам приметио да унутра седи ико сем једног возача, дакле није била нека интервентна екипа или било шта слично, и осетио сам неки грч у стомаку и помислио зар опет то треба да гледамо?

Љубиша Рајић, професор Филолошког факултета, Радио "Б92"

Више од игре

Изјаве.нет У условима ванредног стања није згодно писати у новинама о неким стварима. Али мислим да је оправдано барем поставити нека питања: на пример, да ли ће се сазнати садржај књиге улазака из портирнице у Шилеровој 38? У сваком случају, грађани, комшије из Шилерове то одавно знају, па их баш интересује када ће се објавити ко је са 'Дућом' и кумовима играо шах, ко карте, а ко домине и мицу.

Драган Стојковић, уредник "Хронике за Земун"

Највећи блудници 5. октобра

Небојша Човић Неки медији који су раније пропагирали ЈУЛ не могу данас да учествују у демократским процесима. Мислим да је, нажалост, после 5. октобра, с таквима дошло и до противприродног блуда.

Небојша Човић, потпредседник Владе Србије, конференција за новинаре

Марширала (левом) краља Петра гарда

Изјаве.нет Кажу ми да чланови тзв. Крунског савета сви заједно имају 300 година чланства у Комунистичкој партији.

Александар П. Карађорђевић, син кнеза Павла, "НИН"