За познатог купца

Изјаве.нет Пошто је Србији ионако потребан новац, за независност Косова добила би 2,5 милијарде долара.

Дејвид Филипс, заменик председника Савета за међународне односе САД, грчка агенција "МПА"

Ваши су наши

Светозар Маровић Наслов је Државна Заједница Србија и Црна Гора – State Union of Serbia and Montenegro. На енглеском одлично звучи. Што се тиче навијања, битно је да навијате за ваше. Морате препознати ко су ваши, а ваши су они који играју у вашем тиму.

Светозар Маровић, кандидат за нашег председника, "Репортер"

Куку и СЦГ

Изјаве.нет Нити куку за оном, нити благо са овом!

Подгоричанин, у анкети о новој држави Србије и Црне Горе, ТВ Црне Горе

Куку и СЦГ

Мило Ђукановић Подгорица је натерана у неизводљив савез са Србијом, коју подржава Европска унија.

Мило Ђукановић, црногорски премијер, лондонски "Тајмс"

Куку и СЦГ

Владан Батић Имамо то новорођенче, неки имбецил, коме су наменили живот од три године...

Владан Батић, председник Демохришћанске странке Србије

Имам савест и (не) слаже ми се с Уставом

Наташа Мићић Ова одлука [о одлагању председничких избора после доношења Устава] је, пре свега, у складу са мојом савешћу.

Наташа Мићић, председница Скупштине, "Танјуг"

Имам савест и (не) слаже ми се с Уставом

Марко Благојевић Иако се на први поглед одлука Наташе Мићић не противи ниједном постојећем правилу, до ње се није дошло тумачењем уз добру вољу. Она је, у суштини, у супротности са духом и циљем Устава.

Марко Благојевић, ЦеСИД, "Политика"

"Трговина с живи посланици"

Војислав Коштуница Познато је на које се све начине у српском парламенту крши воља грађана. Док у Црној Гори постоји трговина људима, у Србији је у питању трговина посланицима. Додуше, и посланици су нека врста људи.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Танјуг"

"Трговина с живи посланици"

Изјаве.нет Ако се нови Устав буде правио куповином гласова у парламенту, разним пренемагањима с новим посланичким клубовима – неће бити дугог века.

Владимир Н. Цветковић, сарадник Института за философију и научну теорију

Неподношљива тежина слободе

Вук Драшковић Пазите, мени је лакше било у Милошевићевом затвору него на Ђинђићевој и Коштуничиној слободи, када се тачно знало због чега сам у затвору и био сам спреман да и главом платим те своје идеале.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "НИН"

Неподношљива тежина слободе

Вук Драшковић Осуђујући непосредне извршиоце Илића и Бујошевића, судија Цветковић је рекао да је низом доказа поткрепљено њихово признање да су злочин починили, а онда им је за олакшавајућу околност узео чињеницу да они, тобоже, нису знали да је мета камиона-убице Вук Драшковић, него неки албански терористи који иду на Равну гору. Као да је Албанце дозвољено убијати?!

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Независна светлост"

Господин Легија, грађанин покорни

Душан Михајловић Не знам како вам падају на памет таква питања, па господин Легија се одазвао на сваки судски позив и зашто би хапсили неког ко се понаша као савестан грађанин?

Душан Михајловић, министар полиције, конференција за новинаре

Господин Легија, грађанин покорни

Вук Драшковић Требало би да се зна да је Горана Петровића и Зорана Мијатовића сменио Легија. У тренутку када је Легија позван у Окружни суд да да изјаву у Београд из Куле стижу Црвене беретке – под пуном ратном опремом. Тада Легија поставља ултиматум Ђинђићу и Влади да се макну Петровић и Мијатовић, а да на чело ДБ-а доведе Милорада Брацановића, који је био његов заменик у ЈСО и шеф за безбедност Црвених беретки. Нађена је формула да на чело Државне безбедности дође професор Андрија Савић, а Брацановић је именован за заменика и тиме је практично преузео Службу државне безбедности. Од тада све истраге око свих ликвидација у Србији бивају стопиране.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Независна светлост"

Готов је?

Изјаве.нет У петак сам имао врло непријатан дијалог с Марковићем у Скупштини, то је био политички притисак, све су чули посланици који су се ту нашли, а после сам могао да чујем и претње мојој породици. Пелевић ме је, после мог излагања, назвао погрдним именима и рекао 'вечерас те још чува полиција, а сутра си готов'!

Живко Селаковић, бивши посланик Странке српског јединства, након што му је експлозија оштетила кућу

Тамо где је и Брисел дигао руке

Бранислав Анђелић Сваки пут када се добију примедбе од ЕУ, уместо да се оне уграде у закон, тражи се начин да се текст закона измени тако да они помисле да смо их послушали, а да ми оставимо све онако како ми мислимо да треба. Управо сам се вратио из Брисела где ми је речено да је Закон о телекомуникацијама био један од три пробна балона за оцену наша истинске спремност да кренемо путем придруживања и да смо на овом задатку спектакуларно лоше прошли. Можда ће неке ово обрадовати, али ових дана ће у надлежно министарство стићи писмо Европске комисије у којем нас обавештавају да дижу руке, да се више неће нама бавити у овој области, да донесемо какав год хоћемо закон и да их више о томе не консултујемо.

Бранислав Анђелић, директор републичког Завода за информатику и Интернет, "Б92"

Вечера за веру

Иринеј Ма шта мислили и празнословили наши новопечени поборници монолога, и то искључиво сопственог, једно је извесно: не путује наша црквена делегација у Рим да би пасивно и сервилно слушала било чији диктат по било ком питању, а камоли 'потписала унију'. То од ње нико, осим дотичних, не очекује, а и да очекује – начекао би се!

Иринеј, члан делегације СПЦ која је отишла на разговоре у Рим, "Политика"

Вечера за веру

Изјаве.нет Посета делегације СПЦ Ватикану дошла је у овом моменту зато што је де факто изгубљена нада за централистичком верзијом заједничке државе. Државни споразум Србије и Црне Горе на утврђује СПЦ у њеним жељама и претензијама, већ је ставља у нова правила игре за које није спремна. СПЦ сада губи политички терен и више се у Црној Гори не може експонирати стојећи уз Коштуницу.

дон Бранко Сбутега, католички свештеник из Котора, "Вијести"