Штедиша сам – цртам, пишем, гувернеришем

Млађан Динкић Ево, чак и ја штедим у нашим банкама, толико сам поверење у њих стекао.

Млађан Динкић, гувернер, "Време"

Толико досадно да нема ни наслов!

Алекса Ђилас Пре неколико деценија су водећи европски издавачи разговарали о томе које су најдосадније новине у Европи. У најужем избору нашла се Правда, што није уопште изненађујуће, и Osservatore romano, службени глас Католичке цркве. У међувремену, Правда је пропала, и добро је што је тако, а Osservatore romano, кажу ми, и нису тако лоше новине. Међутим, да се расправа о Уставној повељи водила у то време, сигуран сам да би им, по досади, била озбиљан ривал.

Алекса Ђилас, историчар, "Блицњуз"

Толико досадно да нема ни наслов!

Стојан Церовић Али, не, од Повеље нам све зависи. А Повеља не зависи од нас. Уосталом, Повеља је срочена, али није Закон о њој, а за то је потребно да се сложе они који се никад ни око чега не слажу, па ако се и то деси, тек онда ће се видети да од свега нема ништа.

Стојан Церовић, у "Времену"

Ко друкчије каже – клевеће и... мангуп је!

Изјаве.нет Јесте био проблем са слободом медија утолико што су неки главни електронски медији, додуше приватни, били готово директно уређивани из кабинета неких политичких представника. Не знам да ли је у овом тренутку то и даље случај, али је пре неколико месеци то дефинитивно било тако. У питању су биле ТВ БК и ТВ Пинк.

Богдан Иванишевић, Хјуман рајтс воч, "Б92"

Ко друкчије каже – клевеће и... мангуп је!

Зоран Ђинђић Ја не знам како ми да задовољимо апетите свих светских невладиних организација. И са њиховог становишта, боље је да у Србији има проблема, јер онда они добијају веће паре за своје пројекте које раде. Понекад смо и ми сами криви – колико ми можемо да оклевећемо своју земљу, то не може нико.

Зоран Ђинђић, премијер

Маце с репинама и друге приче

Зоран Ђинђић Та прича о тој влади која хоће контролу над свим то је једна шарена лажа да би се људи правили храбри. Да ми вршимо притисак [на новинаре] не би они причали о томе у медијима него би као маце подвили репиће, као што су раније радили десет година...

Зоран Ђинђић, премијер Србије и председник ДС-а, конференција за новинаре

Маце с репинама и друге приче

Зоран Ђинђић Добрица Ћосић је за Србе њихов Томас Ман, а да ли би неко Мана из Хага данас, да је жив, позвао да сведочи?!

Зоран Ђинђић, премијер Србије и председник ДС-а, према "Политици"

Маце с репинама и друге приче

Зоран Ђинђић Могуће је да се појави и унука Ал Капонеа и каже: мој деда је пљачкао банке по инструкцијама Зорана Ђинђића.

Зоран Ђинђић, премијер Србије и председник ДС-а, ТВ "БК"

Маце с репинама и друге приче

Зоран Ђинђић Наш циљ је да имамо знатно више од 50 одсто власништва Мобтела. Још само треба да убедимо Богољуба Карића...

Зоран Ђинђић, премијер Србије и председник ДС-а, конференција за новинаре

Можеш то сутра да ми радиш (ако не застари)

епископ Пахомије Због тога је поднета кривична пријава за дело за које је – чак и да га је било – наступила застарелост (могућност вођења кривичног поступка). Из тога је јасно да никог и не занима моја кривична одговорност. Циљ је већ постигнут. Бачена је љага на Врањску Епископију, узнемирени људи, поготово родитељи чија деца долазе у Цркву.

епископ Пахомије, саопштење у "Врањским"

Прави псовачи, то су други

Велимир Илић Сад прогањају Илића, а како псују други?! Ја псујем, како да не псујем, али не псујем јавно!

Велимир Илић, градоначелник Чачка, "БК"

Све смо могли ми... да су краћи били ратови и санкције

Миломир Минић Нека нам грађани дају да пробамо само један мандат без рата и санкција, да види Србија шта могу социјалисти!

Миломир Минић, председник Политичког савета СПС-а

Надпесникиња

Радмила Лазић У надахнуће као у надљудску силу још само верују надрипесници.

Радмила Лазић, песникиња, према листу "Данас"

Утицај масне косе на дебела леђа

Јелена Тинска Знам да сам читајући његов текст дошла до закључка да баш свако од нас набројаних, укључујући и Даницу Драшковић, па чак и Прелета, а да не говорим о Вуку Драшковићу писцу, пише са више шарма, духовитије и занимљивије од дотичног злобника са масном косом до пола дебелих леђа.

Јелена Тинска, балерина и колумнисткиња, о тексту "Колумна" Теофила Панчића, пошта "Времена"

Робиња Наташа

Бранислава Џунов Појавила се нека Наташа Беквалац на ТВ Пинк која је имала шоу 'Желите ли да постанете мој роб' или 'Желите ли да будем ваш роб' (у тој мери је бесмислено да не може да се запамти).

Бранислава Џунов, ТВ критичар "Политике"