Професор Мегатренд наука (нескромности никад краја)

Мића Јовановић Тешко да неко [може да] оцењује рад комисије која има једног професора Парка, једног професора Шанарона, професорку са ФПН Снежану Ђорђевић, па, да будем нескроман, на крају крајева и мене као ментора са свим оним што ја као научник иза себе имам. Не иде, знате, да ђачић оцењује професора. Њих тројица су или били инструирани или нису имали друга посла.

Мића Јовановић, власник и ректор Универзитета Мегатренд, о спорном докторату Небојше Стефановића, ТВ Б92

Економија деструкције

Мирослав Прокопијевић Ако се сећате, када је била несрећа у Фукушими [2011] - Лари Самерс, главни економски саветник председника Обаме, рекао је да је то велика развојна шанса за Јапан. Дон Бодро му је одговорио преко блога: „Лари, ако верујеш у ту врсту просперитета, прво запали своју кућу и ауто да увећаш лични просперитет.“

Мирослав Прокопијевић, економиста, на панелу „После поплава: Како до опоравка привреде?“, „Новости дана“ Радио Београда 1

Шведски астал (само за Ђиласа)

Бојан Пајтић Драган Ђилас може да бира шта жели да ради у Демократској странци, и у томе има моју пуну подршку. Он је одличан оперативац и храбар човек. Ђилас никада о мени није изговорио лошу реч, ни званично, ни незванично, као ни ја о њему.

Бојан Пајтић, новоизабрани председник Демократске странке, о бившем председнику странке, „Блиц“

Заклетва премијеру

Марко Благојевић Сваки тај динар је неко одвојио од својих уста [...] и могу да вам гарантујем да ће бити успостављене процедуре које ће систем учинити непробојним. Дакле, да ће сваку манипулацију прекомерно тешко или немогуће извести. Мене контролише, ако сам добро разумео, премијер [Вучић].

Марко Благојевић, шеф Канцеларије за обнову и развој поплављених подручја, РТС

Доктор Мегатренд наука (и двеста сведока сарадника)

Мића Јовановић Реч је о нападима са политичком конотацијом. Докторска дисертација министра унутрашњих послова Небојше Стефановића је апсолутно аутентично научно дело. Истраживање је спроведено на 200 испитаника, тако да постоји и 200 сведока да није реч о плагијату.

Мића Јовановић, ректор Универзитета Мегатренд, о спорном докторату Небојше Стефановића, „Бета“

Доктор Мегатренд наука

Миљенко Дерета По свему судећи, поред Вас у влади седи бар један министар који је свој докторат добио на нерегуларан начин, „кршећи академске и правне норме“. Мислим да Вас ове околности обавезују да свој останак у влади [...] условите оставком министра унутрашњих послова. [...] Очекујем да ћете бити први који ће личним примером показати да се искрено залаже за одговорност коју заговара.

Миљенко Дерета, саветник Грађанске иницијативе, у писму министру просвете Срђану Вербићу о спорном докторату Небојше Стефановића, „Пешчаник“