Трезни сиромаси

Душан Вујовић Држава се убудуће неће понашати као пијани милионер, као што је то често био случај у претходном периоду. Прошле године направљен је политички искорак ка евроинтеграцијама, а ове је време да се решавају економски проблеми. Нема овде више простора за мување, за намештање, за лакирање.

Душан Вујовић, нови министар привреде Владе Србије, НИН

Наша Кети

Милан Ћулибрк Дачић ће у новој влади бити ППВ задужен за спољну политику и безбедност и министар спољних послова. Такорећи „српска Кетрин Ештон“.

Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник НИН-а, НИН

Буди се исток и запад, буди се север и југ (и Светска банка)

Бранислав Чанак Имате Душана Вујовића, који је дуго радио за Светску банку, а у комплементарном министарству - Че Гевару [Вулин]. Нама то одговара, али питање је како ће то да функционише.

Бранислав Чанак, председник УГС „Независност“, о Влади Србије, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Свом снагом у јавна предузећа

Бранислав Чанак Ако је тачно да је ритам пријема у СНС 1000 чланова дневно, требало би да се запитају да ли је то идеолошко обожавање или размишљање - аха, ови су победили, ту ми је посао. [...] Из званичног извора, који ме је замолио да га не помињем, чуо сам податак да су јавна предузећа од избора примала и по 10 нових радника дневно.

Бранислав Чанак, председник УГС „Независност“, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Тражили сте (ме), гледајте

Александар Вучић Лако је рећи - нећу ништа што ме боли, хоћу само оно што ми се допада, хоћу лизалицу и чоколаду, нећу да идем на хемотерапију иако наша економија има рак. Ја немам проблема са тим. У крајњој линији, ја сам изабран, сви су грађани знали за кога гласају за премијера, никога нисам лагао, свима сам поштено говорио да нас чекају тешке мере.

Александар Вучић, нови премијер Србије, РТС

У свакој шали има пола претње (и обрнуто)

Бранислав Чанак Данас шаљемо поруку - немојте се шалити с нама. Ови претходни су се шалили, будите ви озбиљни. Иначе, сваког дана ће бити Први мај. Не морамо да гледамо на Кијев, већ на Тузлу и Сарајево, где је изашао бесан народ. Када се пређе граница трпљења, на улицу излазе и робови, а камоли слободни грађани.

Бранислав Чанак, председник УГС „Независност“, о поруци синдиката Влади Србије, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Живот на одређено време

Бранислав Чанак Пре два дана смо колега [Љубисав] Орбовић и ја чули од колегиница из хрватског синдиката да је у анкети с краја прошле и почетка ове године установљено да је 93 посто запослених на одређено време. Не знам како та привреда функционише. Читаво друштво функционише на одређено време.

Бранислав Чанак, председник УГС „Независност“, „Кажипрст“ на ТВ Б92