У логику те волем

Зоран Ђинђић Не знам да ли господин Момчило Грубач ради на факултету зато што воли студенте или паре, али је, иако судија Уставног суда, прекршио и Устав и закон.

Зоран Ђинђић, премијер, "Танјуг"

И орден и фреквенција и Беба...

Институт за извештавање о рату и миру Београдски аналитичари верују да је недавни напад на популарну независну ТВ и радио станицу Б92 – један од стубова отпора Милошевићевом режиму током деведесетих – наводно оркестрирао [Владимир 'Беба'] Поповић. Крајњи исход тог напада је имао ефекат бумеранга и практично је окончао његову каријеру... Дипломатски извори у Београду су потврдили да су вести о медијској кампањи дискредитовања Б92 стигле до Комитета за спољне послове америчког Сената што је навело Вашингтон да изврши притисак на Ђинђића како би заменио свог шефа Бироа за комуникације.

Институт за извештавање о рату и миру, из Лондона

Мрдају се док бројимо

Бошко Ристић Сада у Скупштини Србије плату прима 306, 307 или 308 посланика.

Бошко Ристић, председник Административног одбора Скупштине Србије, "Блиц"

Одлично, од Карића је!

Богољуб Карић Нисам гласао на председничким изборима. Иначе од нас 128 Карића, само сам ја у мојој породици добио позив за гласање. А сви смо пријављени. Знате, кад смо били на Косову, у Пећи, мој отац Јанићије гласао је за све нас и после нас само обавештавао за кога је гласао. Ми се насмејемо и кажемо: 'Тата, одлично'!

Богољуб Карић, председник БК групе, "Недељни телеграф"

Награђени даваоци

Данас Сценографија као за 'Гладијатора': фанфаре, колонада античких стубова, ваљда од гипса. Ту, испод њих, уместо Расела Кроуа Дејан Медаковић – каријатида Српске академије наука и уметности. Мецене: Фамилија Карић. Лауреати, бивши и садашњи. Незаобилазна Даринка Матић-Маровић, са респектабилним конгресно-концертним стажом. 'Востани Сербие!'. Позоришни гуру Јован Ћирилов рече у ноћи гламура да се награда 'Браћа Карић' покаткад 'назива српски Нобел'. Циници би рекли, уместо динамита, са уредно плаћеним екстрапрофитом као 'грижом савести'.

Данас, о додели награда Браће Карић

Мој живот у ружичастом

Изјаве.нет Екстрапрофитери свих земаља, уједините се!

натпис на мајици Жељка Митровића, прослава годишњице "Пинка"

Приватизација с људским ликом

Ђорђе Балашевић Карте су свуда триста динара и концерт није снимање плућа у месној заједници, па да се мора под обавезно присуствовати. Тих пет евра се увек може и корисније утрошити, на куповину које шећеране у Војводини, рецимо, док их барабе још нису потпуно разграбиле.

Ђорђе Балашевић, музичар, према "НИН"-у

Приватизација с људским ликом

Прљави инспектор Блажа Хоћу да купим 'Заставу'. Да бих могао да поправим 'југа'!

Прљави инспектор Блажа, забављач, "Данас"

Дестабилизација усташа усташтвом

Драго Пилсел У Хелсиншком комитету доживео сам ревизију свога усташтва. Радио сам са људима који су били део хрватског прољећа, са партизанима, оно што сам радио као активиста за људска права није била поза. А усташки бекграунд помагао ми је у конкретним акцијама, када смо спречавали деложације официра ЈНА. Кад се нађете пред неким кретенима, грдосијама, кад нестану сви аргументи цивилног друштва, почињем са усташком причом, кажем 'ја сам већи усташа од тебе'. Њима није било јасно, сад ту човек из усташке породице, теолог, брани неку србенду. Ту искористим прилику и дестабилизирам га!

Драго Пилсел, хрватски колумниста, "Данас"

Само једно место на свету зове се Србија

Дејвид Бајндер Више мојих српских пријатеља питало ме је да ли ћу овде купити кућу. И моја жена понекад каже: Што се не преселиш у Београд, тамо има много оних који те воле?! Кажем: Знам да би ме дочекали са трубачима, али сигуран сам да би ме већ после неколико дана питали: Шта ти, ког ђавола, овде радиш?!

Дејвид Бајндер, бивши дописник "Њујорк тајмса" из Београда, "НИН"