Човек прича после рата

Војислав Коштуница Садашње стање у Србији подсећа на оно какво је владало у Југославији након Другог светског рата.

Војислав Коштуница, председник, "Франкфуртер алгемајне цајтунг"

Зато смо га и избацили!

ДС Војислав Коштуница је својим понашањем и поступцима током последње две године показао како се мења изборна воља грађана и како се на груб начин крше одлуке бирача донете на изборима.

ДС, саопштење

Литература, филм и друге земље

Зоран Ђинђић То је једна вечна тема у литератури, у филму, од Џемса Бонда па надаље, у научној фантастици и у другим земљама такође.

Зоран Ђинђић, премијер, о прислушкивању, пред Анкетном комисијом Скупштине Србије

Мандатна казна

Драгољуб Мићуновић То играње са мандатима као са кликерима постаје крајње неозбиљно.

Драгољуб Мићуновић, председник Демократског центра, ТВ "Б92"

Сви председникови проблеми

Небојша Павковић Шокиран сам Вашим поданичким понашањем. Чији сте Ви генерали и адмирали? Да ли овог народа и војске или Коштунице и групе људи из његовог кабинета? Питам Вас да ли радите у интересу народа или Председника који обмањује свој народ и покушава да злоупотреби војску и изазове хаос у земљи?!

Небојша Павковић, генерал у пензији, у писму непензионисаним члановима Колегијума начелника Генералштаба

Сви председникови проблеми

Небојша Павковић То што је [Драгољуб] Марковић [Крме] кум Зорана Ђинђића не значи да не треба да се са њим дружим. То је Коштуничин проблем а ја пријатеље бирам сам.

Небојша Павковић, генерал у пензији, према "НИН"-у

Неизвесно до самог краја

Момчило Грубач Велика је срамота за Новосадски универзитет што је на место председника Савета универзитета изабран Ненад Чанак. Чанак се сам препоручио као једини кандидат... А није ни изабран на место председника Савета Универзитета, пошто је добио 20 гласова, а по прописима се тражи већина од укупно 40 чланова Савета. Кандидат који зна ста је част, захвалио би се и отишао кући. Уместо тога, Чанак је пристао на лакрдију и кандидовао се за гласање у 'другом кругу', и, гле чуда, један од оних који су гласали против Чанка сада је гласао за њега!

Момчило Грубач, председник Савезног уставног суда и професор на новосадском Правном факултету, писана изјава за јавност

Извесно од самог почетка

Ненад Чанак Ја сам одавно говорио да ту клерофашистичку организацију треба избацити из ДОС-а. Знао сам каква ће нам све срања направити!

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине и Савета новосадског Универзитета, поводом искључења ДСС-а из ДОС-а

Јужњачка утеха

Слободан Јањић Черча Једне ноћи, дотична госпођа [Наташа Мићић, председница Скупштине] је попила мало више, остали смо, у 11 ноћу, последњи у хотелском ресторану. Кренули смо у собе, али ме је она позвала да одемо до ње и наставимо причу. Добро, можда сам ја мало злоупотребио то што је Наташа мало више попила. Али у мени је почела да ври јужњачка крв. И десило се!... Раскинули смо кад сам, једном приликом, у пола три ујутро ишао на врх Булевара да купим пиће. Изнервирао сам се кад сам се вратио.

Слободан Јањић Черча, посланик СРС-а из Владичиног Хана, према "Врањским"

Није српски не псовати

Велимир Илић Нисам ја будала да дам такву изјаву. Они слушају моје приватне разговоре са пријатељима. Зове ме, на пример, рођак из Београда и каже ми да ме Човић пљује на Студију Б са Ољом Бећковић. Она га провоцира а он константно прича. У разговору са рођаком понашам се комотно и кажем оно што кажем. Снимајући разговор задњи олош ме тако приказује...

Велимир Илић, председник Нове Србије, о снимку који кола Интернетом, "Независна светлост"

Мало руках а велика снага

Вук Драшковић Као председник Србије брзо бих зауставио и социјално и економско и национално и духовно пропадање.

Вук Драшковић, као могући кандидат, "Блиц"

Yugo, моја туго

Александар Влаховић Понудили су нам два кабриолета, који су стајали две или три године, чини ми се. А онда су дотерали један да пробамо. Кад смо Ђелић и ја сели да се провозамо, па је он сео да вози – отпала пластика од точка. Кад се направе нови кабриолети, узеће Ђелић, узећу ја.

Александар Влаховић, министар за приватизацију, у крагујевачкој "Застави"