Ко је за Његоша, тај је и за Мила?

Мило Ђукановић Не може себе неко сматрати Његошевим следбеником, а истовремено бити противник државе којом је и Његош некада владао. И данас, као и тада, свој идентитет и политичка уверења можемо дефинисати на различите начине, али држава Црна Гора је изнад свих наших идентитетских опредељења и разлика.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, поводом два века од рођења Петра II Петровића Његоша, РТС

Мушка свекрва

Милан Кнежевић То је био куртоазан састанак, као упознавање са свекрвом. Свако се свакоме љубазно смешка, а ништа конкретно не даје. Покушавајући да му дочарам наше стање рекао сам Строс-Кану да ми имамо антисистем који паразитира на привреди, док уређени системи све чине да произведу пореског обвезника.

Милан Кнежевић, потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, после сусрета са саветником Владе Србије Домиником Строс-Каном, Б92

Вулинов вилајет (северно од Ибра, источно од раја)

Рада Трајковић Срби јужно од Ибра су жељни државе, па су се одазвали позиву Београда. Народ на северу каже да је уплашен, јер шеф владине Канцеларије за КиМ Александар Вулин контролише све – и званичне безбедносне снаге и криминогене структуре, због чега ни 3. новембра нису могли да искажу своју изборну вољу.

Рада Трајковић, лекар и "посланик у Скупштини Косова", о локалним изборима, "Данас"

Шегрт код Ђинђића, калфа код Вучића

Горан Весић Спреман сам да преузмем Београд и седнем на чело привремене управе, ако ме Влада изабере. Водио сам Зеленило, Пијаце и Аду Циганлију. Био члан Извршног одбора Београда када је Ђинђић био градоначелник, председник Организационог одбора Десетог маратона и изградио сам прву бициклистичку стазу у Београду.

Горан Весић, бивши функционер ДС-а "који сарађује са СНС-ом", интервју за НИН, Б92

Дворски економиста који производи суперстарове

Џефри Сакс У понедељак сам уживао у разговору са Александром Вучићем, а Вук Јеремић је суперстар у професионалном и каријерном смислу, с обзиром на то да је једини мој студент који је за 10 година успео да постане председавајући Генералне скупштине УН.

Џефри Сакс, амерички професор економије, на отварању Јеремићевог Центра за међународну сарадњу и одрживи развој, "Блиц"