Фенирање шљивика

Драгољуб Петровић Политичари се не разумеју у пола ствари о којима причају. У предизборној кампањи је једна посланица причала како треба повећати засаде сувих шљива у Србији. Мислила је да суве шљиве расту на дрвету или има неки вентилатор којим се продува цео шљивик.

Драгољуб Петровић, новинар листа "Данас", "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Поново зрели за Језду и Лазу

Драгољуб Петровић Ми смо одавно зрели за ЛАЗУ, макар за овог [Лазара] Крстића. Али, ипак газда-Језда боље разуме наше прилике. Сада газда-Језда изгледа као ситни џепарош у односу на оне који су дошли после, који су били софистициранији. Он је био, чак, друштвено одговоран – организовао је шаховски меч између Фишера и Спаског. Мислим, кради – али дај и осталима.

Драгољуб Петровић, новинар листа "Данас", "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Данашњи лопови нису економски писмени

Драгољуб Петровић "Фарма" је школски програм за земљу у којој се не чита. У Београду обију библиотеку са 20.000 књига и украду помаду и два решоа, од којих један није радио. Или из магацина издавачке куће украду акумулатор и четири гуме. Људи не схватају да та књига може нечему да служи, макар да се прода на улици.

Драгољуб Петровић, новинар листа "Данас", "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Магнет од папира

Ивица Дачић Потпредседник САД Џозеф Бајден рекао ми је да ће Србија, када добије датум преговора са ЕУ, са својом позицијом бити магнет за инвестиције. Ја га држим за реч, дајте да тај магнет почне да делује. Неопходно је прећи са папира на пројекте.

Ивица Дачић, премијер Србије, на 13. Економском самиту Србије, Б92