Средњошколац с Јејла

Лазар Крстић Није нормално што је у мојој радној књижици уписано да имам средњу стручну спрему.

Лазар Крстић, министар финансија, коме у Србији још увек није нострификована диплома са "Јејла", Б92

Јужни фронт

Душко Вујошевић Не видим неког великог разлога за приватизацију, а ако се клубу одузме стадион – остајемо без дома. Ја лично нећу дозволити да се Партизану отме стадион. Динамитом ћу ићи да га браним и позивам све навијаче да ми се придруже.

Душко Вујошевић, председник Спортског друштва "Партизан" и тренер КК "Партизан", о пресуди Вишег суда да стадион Партизана у Хумској припада Министарству одбране, РТС

Вељин хуманизам и српска ренесанса

Велимир Илић Добро је када се људи промене и признају да су грешили. Онај који греши, а неће то да призна, уништава државу не желећи да себе промени. Ја сам се променио. Нисам више радикалан и пун набоја. Сад сам креативнији и смиренији.

Велимир Илић, председник Нове Србије и министар грађевинарства и урбанизма, ТВ Б92

Победа и смрт

Велимир Илић Петог октобра ишли смо до краја – победа или смрт. Неки људи који су били с нама су се променили, нисте могли да их препознате. Нисам ушао у Ђинђићеву владу, јер сам видео да је пола олоша из бившег режима, које смо отерали, променио дрес.

Велимир Илић, председник Нове Србије и министар грађевинарства и урбанизма, ТВ Б92

Достојан (само) за Кети

Ивица Дачић Ја сам достојан да седим поред Кетрин Ештон, али не могу на КиМ? То је увреда и за Ештон.

Ивица Дачић, премијер Србије, "Танјуг"

Освешћивање ЕУ

Ивица Дачић Неки представници земаља ЕУ послали су ми поруку да не могу ја да уцењујем Европску унију. Људи, освестите се! Нама су забранили улазак на Косово, одлучите прво о томе, а лако ћете после са мојим уценама. Никаквих уцена нема. Водите дијалог са оним ко може да оде на Косово.

Ивица Дачић, премијер Србије, "Танјуг"

Србију понижавајте Србију, мене нећете!

Ивица Дачић Нећу дозволити да ме ико понижава. Нека траже другога за преговоре, надам се да ово неће бити мој последњи одлазак у Брисел на дијалог, а ако и буде тако – неће ми баш недостајати.

Ивица Дачић, премијер Србије, "Танјуг"

Бркови посни, брада масна

Јоргованка Табаковић Треба да штедимо, али да се не понашамо као попови који народу саветују пост, а сами имају масне бркове једући прасетину.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, РТС

Дачић на лепотицу (и раст до неба) људско право има

Ивица Дачић Овде је реч да наметнемо нешто некоме без последица. Знате, моје људско право и право сваке лепотице је да покаже своју лепоту. Али у Саудијској Арабији или Ирану тешко ће моћи да покаже своју лепоту, јер су тамо таква правила. Такође, љубитељи његушке прушуте ће тешко уживати у њој у арапским земљама. И свако дрво може расти до неба, ал' не расте јер нема услова.

Ивица Дачић, премијер Србије, о геј паради и захтевима из ЕУ, "Наше новине"

ЕУ зрачи зраке кроз зрак

Ивица Дачић Свако ко оде у Брисел добије мало помрачење под утицајем тих идеја. И Ружић је био озрачен.

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, о најави партијског колеге и министра без портфеља Бранка Ружића да ће учествовати на геј паради, "Наше новине"

Волимо (и желимо) ми геј параду, но трпимо

Ивица Дачић Ми желимо да одржимо Параду, али немојте да то идеализујемо као да је Свето писмо. Зато сам ја и рекао да није природно, јер иза овога иде следећи корак, а то су геј бракови. Тражили су да то ставимо и у уџбенике. Да наша деца сутра о томе уче.

Ивица Дачић, премијер Србије, о геј паради и захтевима из ЕУ, "Наше новине"

Демократски скакавци, жути мрави и подрепне муве

Зоран Живковић Прве две-три године од Петог октобра била је озбиљна власт. Вратили смо Србију у свет. До 2003. приватизације су биле чисте. Они који су се представљали као демократе су потрошили следећих осам година. И онда су се 2012. вратили они, који су били... да не кажем какве муве ранијег режима, који сада схватају да је ЕУ наша будућност и да не треба "Шиптаре и Муслимане клати".

Зоран Живковић, председник Нове странке и бивши премијер Србије, "Кажипрст" на ТВ Б92

Нека друга снага

Јован Кркобабић Као одговоран човек за ову популацију и ово министарство, будите сигурни да ћу све своје интелектуалне, физичке и било које друге снаге које има у мени да уложим како би ова популација живела нормално, колико је то могуће у овим нашим тешким условима.

Јован Кркобабић, председник ПУПС-а и министар рада и социјалне политике, о реформама које предлаже ММФ, "Таласање – пусти причу" Радио Београда 1

Грађевински обрачун код Вељиног корала

Велимир Илић Грађевински инспектор, који је отац лидера једне партије, узимао је мито да не би рушио објекте. Рекао је – уплатите моме дечку, који је поштен и воли породичне шетње. Да ли је неко у МУП-у активирао те кривичне пријаве? Није! И шта ја могу – да идем да их бијем?!

Велимир Илић, министар грађевинарства и урбанизма, у Скупштини Србије, о оцу Бошка Обрадовића из Двери, "Таласање – пусти причу" Радио Београда 1