Херој на (скупштинском) коњу

Влајко Стојиљковић Овим херојским чином желим да пробудим савест наших грађана, уколико је то још могуће, да одбране Србију и Југославију од распадања... Овим чином хоћу да се сврстам у редове хероја... Свој живот дајем као посланик Савезне скупштине, на самом улазу у зграду Скупштине (коју су досовци већ скрнавили), као симбол трајне борбе народа за уставност, законитост и национално достојанство.

Влајко Стојиљковић, у опроштајном писму

За годину-две, можда три, не знам број, ал' знам да...

Љубиша Ристић Кроз три године протећи ће већ рок остављен Црној Гори да се отцепи, али тај маргинални догађај неће изазвати посебно интересовање. Балкански рат још ће трајати, али ће бити у сенци великог рата у североисточној Азији. НАТО и ЕУ биће већ расформирани. Амерички председник посетиће команду америчких снага у Европи, у бази Бондстил. Даће изјаву агенцијама да је услов за америчку помоћ од 365 тона пшенице изручење Хашком трибуналу Јасера Арафата, који се крије негде у гудурама јужног Баната. Уколико привремена влада независне Бачке не удовољи захтеву Конгреса, биће јој обновљен спољни зид санкција и ускраћена столица у Уједињеним нацијама. Високи представници за Београд и Шумадију Јошиморо де Армандариз и Исак Исаич Долгорепов понудиће логистичку подршку смедеревског МУП-а у хватању злочинца из Рамале...

Љубиша Ристић, редитељ, на Другој конвенцији Југословенске левице

"Нико срећан а нико довољан"

Саво Марковић Овде се ради о злу. Нико није срећан, сви смо несрећни, али сви смо, неко мање, неко више, ово и заслужили.

Саво Марковић, савезни министар правде, поводом Закона о сарадњи с Хашким трибуналом

Минирање клечања

Драган Великић Оно што је Вили Брант урадио било је тада, ко сада тако клекне биће будала. Они који се сада извињавају то раде из своје личне промоције... Клекли би они ако треба и у минском пољу.

Драган Великић, писац, "Слободна Европа"

Даје(м) се на знање

Велимир Илић Пошто је једини озбиљни кандидат кога бих респектовао Војислав Коштуница, ставићу се на располагање грађанима Србије.

Велимир Илић, председнички кандидат, јагодинска "Палма плус"

Док им се не врати тетка из Хага

Дејан Бацковић Ако је кандидат могао бити Роналд Реган, може и Бата Живојиновић.

Дејан Бацковић, функционер СПС-а, "Глас јавности"

Док им се не врати тетка из Хага

Велимир Бата Живојиновић Предложили су ме јер сам добар комичар, а то је смешна функција.

Велимир Бата Живојиновић, глумац, о кандидатури за председника Србије, "Национал"

Просто смо луди без санкција

Обрад Кесић Пре неки дан сам се видео са високим функционером Бушове администрације који ме је зачуђено питао како Срби очекују да државни секретар Колин Пауел потврди да је Србија довољно учинила да испуни три услова постављена од стране америчког Конгреса ако у Београду државни функционери сами тврде да нису довољно учинили.

Обрад Кесић, у свом "Погледу из Вашингтона", "Репортер"

Хигијеничар

Вук Драшковић Пошто је ова власт прљавија од свих претходних, онда ће и [предизборна] кампања бити прљавија од свих претходних.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "Независна светлост"

Нехигијеничар

Драган Сакан Маркетинг је налик атомској енергији. Ја поседујем таква искуства, идеје и знања да би, када би добио медије на пар месеци, могао постићи да се сви љубе. И то у уста.

Драган Сакан, председник маркетиншке агенције "S Team Ideas Group", према "Врањским"

Синови и љубавници

Петар Луковић Суђење које више није приватно већ – тема о фашизму – наставља се попут мексичких ТВ серија. Тко зна: можда на крају сазнамо да је М. Попов ванбрачни син Марка Милошевића из дивљег брака са Војиславом Шешељом. Ништа ме не би чудило! Напротив!

Петар Луковић, председник Суда части НУНС-а, о тужби Миодрага Попова против њега, "Хелсиншка повеља"

Ја, врховни

Бора Ћосић Највећи део српских писаца су сарадници окупатора јер је девет десетина њих сарађивало са Милошевићевим режимом. То што су они писали последњих година је мање-више шунд.

Бора Ћосић, писац у егзилу, ТВ "Б92"

За реалне ц(иј)ене

Мирослав Вицковић Кунем вам се Богом да наша женска дјеца неће више играти по столовима за 30-40 марака вашим милионерима.

Мирослав Вицковић, посланик Либералног савеза Црне Горе, посланицима Демократске партије социјалиста

Млада, лијепа и паметна

Марина Перазић Сувише сам паметна и то набија мушкарцима комплекс.

Марина Перазић, певачица, "Национал"

Углавном срећан

Изјаве.нет Имам срећу да моја девојка [манекенка Нена Благојев] углавном ради с педерима... А ако би ме преварила, не бих јој опростио, мислим да бих је налупао као вола!

Момчило, певач, "Свет"