Што ме (не) питаш како живим ја

Милан Милутиновић Па, не знам о чему би...

Милан Милутиновић, председник Србије, на молбу да изјави нешто за РТС

Што ме (не) питаш како живим ја

Чедомир Јовановић Како вас није срамота да ме то питате!

Чедомир Јовановић, председник посланичког клуба ДОС-а, на питање ТВ "Недељног телеграфа" зашто касни на скупштински посао

Ш'а онда?!

Слободан Милошевић Да се то [злочин у Штрпцима] не би поновило, послао сам тамо једну јединицу да чува ту станицу и рекао сам Овену и Столтенбергу да тамо, преко границе, имам ту групу јер нисам имао поверења у њих да ће ту станицу чувати. И шта с тим?

Слободан Милошевић, на суђењу у Хагу

Малосрпски националиста

Миливоје Глишић Милошевић је без сумње злочинац, тлачио је, убијао чињењем и нечињењем и своје и друге, и створио је Малу Србију. Слаба Србија, јака Европа! А зашто су други убијали нас, казаће нам за пет стотина година. Чека се историјска дистанца.

Миливоје Глишић, коментатор "НИН"-а

Сељачка радна академија

Душан Михајловић Милошевићева изјава да је академија једнако вредна као сељачка радна задруга је политички исправна, јер свако има један глас; чак академици не морају да изађу на изборе ако пада киша, а овај са села ће бити већ у седам на гласачком месту и чекаће на ред колико треба.

Душан Михајловић, лидер ДОС-а, "БК"

Рек'о ми један чоек

Ненад Чанак Још 1996. садашњи председник Хрватске Стјепан Месић ми је потврдио да је постојала српска делегација која је 1991. године била у Загребу, за време вуковарских операција... Због тога ми се и родила потреба за евентуалним ангажманом у вези са помоћи у расветљавању догађаја којима се бави Хашки трибунал.

Ненад Чанак, председник Лиге социјал-демократа Војводине и евентуални крунски сведок

Зебрирање

Чедомир Јовановић Ја ћу се као грађанин борити за опстанак ове зебре на исти начин како се боре и они који су против ње, писањем, организовањем перформанса...

Чедомир Јовановић, о истоименој зебри, "Блиц"

Зебрирање

Драгољуб Жарковић Мене је комшиница питала, не живи жена у центру града, да ли и она може да прелази улицу преко оне зебре или је то прелаз само за посланике?!

Драгољуб Жарковић, глодур "Времена", "Студио Б"

Зебрирање

Богдан Тирнанић Тај нови прелаз повезује два ресторана - један у Скупштини, који ништа не ваља и где су се многи потровали и један у Градској скупштини који је прилично добар... Они су, што је најтрагичније, читав Београд заглавили неким жицама, стубићима, лисицама - да резервишу места за паркирање, и ти инфраструктурни објекти су невидљиви ноћу тако да човек лако може да се саплете.

Богдан Тирнанић, феноменолог, "Студио Б"

Пази (шта причаш), снима се!

Зоран Живковић Имам рецепт како данас можете бити безбедни: радите на добробит државе и народа, а друго, пазите шта причате.

Зоран Живковић, савезни министар полиције, РТС

Хришћанско полицијско питање

Изјаве.нет Очистићемо полицију од оних који су криминалци, корупционаши, хомосексуалци, наркомани и нерадници... Наше је да будемо мање грешни од Исуса Христа.

Мирослав Милошевић, начелник Одељења за контролу законитости београдског СУП-а, "Недељни телеграф"

Хришћанско полицијско питање

Зоран Жижић Полицајац може да оснује цркву само ако је Христос.

Зоран Жижић, функционер СНП-а, "Дан"

Хришћанско полицијско питање

Вук Драшковић Коштуницу и Ђинђића није могао да помири ни патријарх Павле када их је позвао да заједно дођу на божићну литургију у Храм светог Саве, али су заједно без проблема дошли на свечаност на Полицијску академију.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "Блицњуз"

Да не сиђе на плућа?!

Зоран Ђинђић У односу на читав низ економских проблема, криза у ДОС-у је само кашаљ, који се лечи витаминима и чајем.

Зоран Ђинђић, премијер, "ФоНет"

Предзиђе цивилизације

Изјаве.нет Коме је све то требало? Да нас челници Партизана пуни горчине оптужују да 'нисмо цивилизирани и да смо још далеко од Еуропе'. Као да је Еуропа цивилизирана.

Златко Карло, о дивљању публике на кошаркашкој утакмици између Цибоне и Партизана, "Спортске новости"

Културни неиздрж

Владимир Арсенијевић У то време сам завршавао роман 'Анђела' и сви су ме питали када ће књига да буде готова. То ме је поприлично оптерећивало. Пролазећи једном приликом Улицом Иве Лоле Рибара заобишао сам мердевине на којима је неки човек поправљао знак изнад продавнице, а он ме одозго упитао: 'Арсенијевићу, кад ће та књига више'?

Владимир Арсенијевић, писац, "Панчевац"

Срећан, а уредник

Ања Ранковић Тим који чини БК ТВ је уиграна екипа професионалаца. Марић заиста има срећу што му се пружила прилика да посао на телевизији учи од професионалаца.

Ања Ранковић, новинар БК-а, о свом уреднику Миломиру Марићу, "НИН"

Добра вила

Клеопатра А где бих имала вилу него на Дедињу? Нећу ваљда да живим у Батајници или да, као ви будем подстанар. Личим ли ја вама на подстанара? Носим ципеле од 350 долара и фармерке боје меда које је креирала Дона Каран. Ако то не знате да препознате, прекинућемо разговор.

Клеопатра, дипл. астролог, "Ексклузив"