Директно из кристалне кугле

Слободан Милошевић Сигуран сам да ће добро победити зло.

Слободан Милошевић, савезни председник, на пријему поводом Сабора "Дијаспора 99"

Дијареја са дијаспором

Радомир Путниковић Сада постоје јаке тежње да се разбије земља изнутра, њеном даљом дестабилизацијом. Поручујем зато свим партијама - не примајте новац из иностранства, ако вам је стало до независности и политичког интегритета. У противном, та помоћ ће вас коштати веома скупо. На Западу нема ручка за џабе.

Радомир Путниковић, делегат из Велике Британије, Сабор "Дијаспора 99"

О претераној озбиљности

Момир Булатовић Ми смо сувише озбиљна држава да бисмо олако ушли у сукоб са постојећим светским поретком.

Момир Булатовић, савезни премијер, у интервјуу АНЕМ-у

Стан не дајем, Косово...

Небојша Павковић Има неких војника за које мислим да нису учествовали у овом рату, који ме позивају да продам стан и да тако исплатим дневнице. Ја мислим да они који су их позвали на улицу треба да продају своје куће и станове које су за кратко време зарадили, и да им онда исплате те дневнице.

Небојша Павковић, генерал, "Сведок"

Цензуром против суицидности

Бил Клинтон Друга ствар коју сам приметио док сам га посматрао је, можда, због трагедије његовог живота - преживео је страшне трагедије, као дете, његови родитељи и то све… Мени је стварно жао због тога, али не мислим да се осећа као други свет када доноси одлуке које коштају људе живота.

Бил Клинтон, верзија Перице Вучинића, главног уредника бањалучког "Репортера"

Цензуром против суицидности

Бил Клинтон Друга ствар коју сам запазио посматрајући га, можда због трагедије у његовом животу, ви то знате, и мени је тешко због тога, али, свеједно, мислим да то што он не осећа на онај начин на који осећају нормални људи доносећи одлуке које ће неког коштати живота.

Бил Клинтон, верзија Сешке Станојловић, уредника спољнополитичке рубрике "Времена"

Исповест једног шетача

Изјаве.нет Да су коњи (Росандићеви) испред Скупштине то већ знам, не морам да утврђујем градиво. Да шетам и звиждим у пиштаљку више ми не пада на памет. Живот ми је у сувисе великом чабру да бих само аплаудирао, писао пароле и чекао да Овај сам оде.

анонимни учесник протеста 1996/97, "Монитор"

Про је скраћеница од против?

Изјаве.нет У причу се уклапа и милански 'Коријере дела сера' који објављује дугачак текст о намерама 'промилошевићевца' Џорџа Сороса да финансира свргавање 'режима' у Београду.

крагујевачки дневник ЛИД, близак СПС-у

Европска турнеја по Србији

Живадин Јовановић Де су ти европски џентлмени да кажу попу поп, а бобу боб.

Живадин Јовановић, министар дипломатије, путујући Србијом, "РТС"

Реформом у реконструкцију

Петар Луковић Какве користи да се враћамо у прошлост сад, данас, кад Србија на свим фронтовима креће у реформе, ево, јуче је српски премијер Мирко Марјановић објавио да су Социјалистичка партија Србије, Српска радикална странка и Југословенска левица спремни да учествују у реконструкцији владе у којој се тренутно налазе Социјалистичка партија Србије, Српска радикална странка и Југословенска левица? Реконструишемо постојеће; обнављамо непостојеће; идемо у Европу у коју нико од чланова Владе не може да оде.

Петар Луковић, колумниста "Ферал Трибјуна"

Рођенданска журка на Преобразбу

СРС Деветнаестог августа јесте Преображење, али Преображење не славе они који следе идеологију Нато. Тог дана, испред Савезне скупштине Нато странке славиће педесет и трећи рођендан свог ментора и тутора, познатог крииминалца и злочинца, тренутно председника САД.

СРС, у саопштењу, "Бета"

О богоугодном односу снага

Миливоје Глишић Било би катастрофално да су новинари и писци трезни, а војска пијана... Треба задржати статус кво - да новинари и писци буду пијани, а војска трезна.

Миливоје Глишић, коментатор НИН-а, "Блиц"

Дивно ли је бити Југословен

Изјаве.нет СР Југославија је дивна земља на Балкану у којој су људска права загарантована према највишим међународним стандардима.

Иван Седлак, републички министар за људска и права мањина, "Бета"

Понижени и покуњени

Живорад Ђорђевић Ова два стара тужна лика нове политичке сцене (Драгослав Аврамовић и патријарх Павле) не схватају да је понижен и покуњен с неба отишао НАТО, а да је улогу рушитеља на земљи и у земљи преузела група петоколонаша и да њих двојица служе као марионете ових прирепака и подрепаша НАТО убица.

Живорад Ђорђевић, у коментару "Часно име Ремзи Кларк", "Борба"

Црногорци, народ најстарији

Мирко Ковач Црногорци државу желе само зато да би судјеловали у изградњи модерне Еуропе и да би се отргнули од протуеуропске Србије. Јер без Црногораца Еуропа не може опстати.

Мирко Ковач, књижевник и избеглица, "Ферал Трибјун"

Издајник сам, тим се дичим

Слободан Орлић Нисам страни плаћеник, али јесам издајник. Издао сам породичне интересе Слободана Милошевића.

Слободан Орлић, потпредседник Социјалдемократије, "Сведок"