Александру изјава (и оставка) дубоке оданости

Александар Вулин Вучић ретко гледа телевизију, обично нешто чита или је на телефону. Ако је реприза емисије у јутарњем термину, гледаће. [...] Ја сам га довољно гњавио у Бриселу, он је гњавио Тачија. Поносан сам на њега.

Александар Вулин, подносећи оставку на место шефа владине Канцеларије за КиМ, "Упитник" РТС-а

Осевапљено и избалансирано

Весна Пешић Ја, као антиратна, залажем се за овакве потезе и честитам. Морам да кажем да је направљен добар баланс да се заштити српско становништво на Косову. [...] Ми смо економски потпуно исцрпљени деведесетих година кривицом многих ових сада... Морам да кажем, да су нам вратили неки дуг – што су ово урадили.

Весна Пешић, социолог, о парафирању бриселског споразума Београда и Приштине, Б92

Каваљери домаће производње

Матија Бећковић Косово нема цену и може се само дати џабе, што је пример готово незапамћен у историји. То је тако ретко каваљерство у данашњем свету и ући ћемо у историју по тој галантности.

Матија Бећковић, песник и академик, о парафирању бриселског споразума Београда и Приштине, Б92

Андерсенова бајка са српским крајем

Емир Кустурица Ако се сећате Андерсенове бајке "Царево ново рухо" - два ткача-преваранта дошла су да кроје цару ново одело. Цар је био јако задовољан, упркос томе што ови нису направили ништа. Звао је и министра коме је било драго што види да је ништа. На крају је цар одлучио да се го провоза колима градом, док неко дете није викнуло из масе да је цар го.

Емир Кустурица, филмски режисер, о парафирању бриселског споразума Београда и Приштине, Б92

Земља (нашег) сумрака

Чарлс Крофорд Косово највероватније неће ући у светске спортске организације и у већину међународних организација. Оно ће се налазити у својеврсном статусу зоне сумрака, признато од отприлике половине земаља на свету.

Чарлс Крофорд, бивши британски амбасадор у Београду, "Блиц"