Наводно новине, стварно наказа

Бојан Тончић Ништа добро не треба да очекују грађани Србије у секуларној држави у којој је тобож неимарски поповско-државни комплот громогласно најавио нова улагања, наводно у врачарску наказу звану Храм Светог Саве.

Бојан Тончић, новинар, у тексту с наднасловом "Неимарски злочиначки подухват цркве и државе", "Е-новине"

Датум престанка са шврљањем

Весна Пешић Треба фактички да признамо Косово, чак иако не добијемо датум, јер тај проблем треба да се реши. Не можемо више да шврљамо.

Весна Пешић, социолог, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Поштено (али није нормално)

Јово Бакић По неким идејама и потезима [...] Вучић подсећа на Ђинђића. Можемо се надати да Вучић неће завршити као Ђинђић и да га власт неће превише покварити.

Јово Бакић, социолог и аналитичар, "Блиц"

Интуиција за сурдукнуће

Весна Пешић Поруке су биле да ревидирам ставове или да умукнем – да ме не би појео мрак грађанске Србије. [...] Коментари су били непријатни – да болујем од Алцхајмера и да треба да идем у бању да ставим блато. Осећала сам да ће да се "сурдукне" све оно што се "сурдукнуло".

Весна Пешић, социолог, о коментарима на њене текстове у 2012. години, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Трбухом за премијером (Премијери по трбуху)

Оља Бећковић Можете [Дачића] да поредите са Черчилом само по стомаку.

Оља Бећковић, новинар и водитељ, о поређењу Ивице Дачића са Винстоном Черчилом, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Радујте се (ако сте живи и не плачете)

Атифете Јахјага Независност Косова је ваша независност.

Атифете Јахјага, "председница" Косова, обраћајући се Србима поводом пете годишњице самопроглашене косовске независности, "Бета"

Ивица после које се улази у марицу

Драган Ј. Вучићевић Део власти је хтео да постави човека са криминалним досијеом на место директора полиције. Када је решење откуцано [...], полицајци су донели папире новинарима од поверења [...] и отворена је афера "Банана". Написао сам - ако лажемо, ухапсите ме. Ако не лажемо, премијер не би смео да се одазива на име Ивица.

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник "Информера", "Седмица" Радио Београда 1

Књижевно патентирање

Драган Ј. Вучићевић На неколико десетина нас [по]мало лудих новинара је спала српска демократија и јавност. На шта би личила Србија да није нас [...] и чега би се плашили ови корумпирани скотови који себе називају политичарима? "Корумпирани скот" је израз који сам ја патентирао 2003. и већ је ушао у књижевност.

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник "Информера", "сељак из Ивањице и поносни становник предграђа Железник", "Седмица" Радио Београда 1