Одговор је био само делимично тачан

Милорад Додик Мој дјед је био партизан, али је 1946, кад су га питали да ли треба краљ да се врати, рекао да треба и отишао у затвор.

Милорад Додик, председник РС, "Недељник"

Понуда ће бити прихваћена само ако је права

Лидија Вукићевић Веома ценим неке социјалисте који имају [...] и политичке и људске квалитете. То је министар Милутин Мркоњић. Ценим [...] и Ивицу Дачића и Расима Љајића [...], али нисам напустила СРС да бих одмах прешла у другу странку.

Лидија Вукићевић, глумица и бивши посланик СРС-а, "Блиц"

Институције за датум

Јелко Кацин Не желим одговорити на то питање. Имате свог премијера и он ће вас обавестити о сваком кругу разговора [Дачић-Тачи], а Кетрин Ештон ће на крају дати препоруку - ако они то успеју.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, на питање да ли је услов за датум почетка преговора са ЕУ укидање институција на северу КиМ, РТС

Постојеће (негативно) стање као развојна шанса

Милутин Мркоњић Железница [Србије] има два живота - текући, то је све оно што се говори о њеним негативностима, и развојни. Кроз реформе покушавамо да текући живот ставимо на ноге, а онда развој - јер само развој запошљава нове младе људе. Значи - развој и развој. Текући живот задржава постојеће капацитете - дакле, нема отпуштања.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја, обраћање у Скупштини Србије, "Шта радите, бре?" РТС-а

Непријатељ сваке болести

Милутин Мркоњић У таквим сам годинама да ни болест неће на мене.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја и потпредседник СПС-а, "Шта радите, бре?" РТС-а

Извињење у чврстој валути

Петар Петковић Извињење које је премијер и лидер СПС-а Ивица Дачић упутио ДСС-у је важно, јер је то први пут да се неко извини једној српској партији. До сада је била права инфлација разних извињења на све могуће адресе.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, поводом извињења премијера Дачића за изјаву Бранка Ружића, "Танјуг"

Инвестиција за продужетак председничког мандата

Борис Тадић Због чега сам инсистирао на изборима у мају и зашто сам "скратио" председнички мандат? Због тога што смо до краја 2012. били у прилици да решимо [...] питање КиМ [...] и да бисмо добили што пре датум за преговоре. Зато што улазак у изборну кампању у Немачкој [...] смањује вероватноћу да ми добијемо [тај] датум.

Борис Тадић, бивши председник Србије, "Фонет"

Фин неки господин (и иза браве)

Јожеф Каса Не питајте ме ни за Мишковића, ни за нашу ћелију. [...] Не желим да причам о затворском животу. Могу само да кажем да је Мирослав Мишковић врло коректан човек.

Јожеф Каса, бивши директор суботичке филијале "Агробанке", по изласку из Централног затвора у којем је делио ћелију са Мишковићем, "Блиц"