Драње Арапа на Динкићев начин

Млађан Динкић Продајући земљу треће и четврте категорије [...], ми смо Емираћане у неку руку "одрали" - јер је у питању цена три пута већа [...] од оне по којој су пољопривредно земљиште у Србији куповали тајкуни и сељаци.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, о улагању фонда "Ал Дахра" из УАЕ, "Став Србије" на ТВ "Прва"

Неко ко нам је (увек) за све крив

Војислав Жанетић Афричко племе тражи поглавицу, а комплекснија друштва траже извршну, законодавну и судску власт. [...] Недовољан је један човек за све српске проблеме.

Војислав Жанетић, стручњак за маркетинг и хумориста, "Блиц"

Вежи вођу где ти народ каже

Предраг Ј. Марковић Нема народа који је више вођа побио, протерао или збацио с власти. Сетимо се свих Обреновића или Слободана Милошевића. Једини вођа који је дуго владао Србима без иједне побуне или атентата био је Јосип Броз Тито - који, уосталом, није био Србин.

Предраг Ј. Марковић, историчар, "Блиц"

Бата Рака, Београд

Миодраг Мики Ракић Истрага против клана Шарић непрекидно траје од 2008. године до данас. [...] Нисам прочитао Дачићеву изјаву да није знао са ким се састаје и не желим да је коментаришем. [...] Надам се да сви они који су професионално радили свој посао неће сад постати жртве тог свог професионализма.

Миодраг Мики Ракић, потпредседник Демократске странке и координатор обавештајних служби у време власти ДС-а, "Танјуг"/"Бета"

Увод у теорију дворских сплетки

Чедомир Јовановић Дачић ће нам највише помоћи тако што ће сам отићи и нека каже јасно ко га руши [...]. Они који су дозволили да данас имамо председника владе са проблемима једнако су одговорни као и сам Дачић [...]. Све што се дешава у Србији последњих дана говори о намери да се [...] успостави коалиција СНС-ДС.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о контактима премијера Дачића са Родољубом Радуловићем из Шарићевог клана, "Танјуг"

И ја волим изборе, али у његовој кући

Ивица Дачић Данас сам чуо да председник Демократске странке [Драган Ђилас] тражи изборе. Није ми јасно да ли тражи изборе у странци или изборе у Граду Београду?

Ивица Дачић, премијер Србије и председник СПС-а, Б92

Столица марке различак

Матија Бећковић Требало би да се најбољи дизајнери потруде да се та столица [за Косово у УН] разликује од других. Као што се и република Косово разликује од свих других република на свету.

Матија Бећковић, песник и академик, о могућности чланства Косова у УН, "Блиц"

Глад која храни острашћеност

Матија Бећковић [Изборе] чекам од првог дана. Ми смо један од ретких народа који је све острашћенији што је гладнији. Рециклажу беде зовемо промене. [...] Држава је давно дигла руке од културе и све препустила спретним појединцима. Више се уздамо у спортисте него у песнике. Нико не спомиње двестогодишњицу Његоша.

Матија Бећковић, песник и академик, "Блиц"

Уколико пучанство не поштива законе, тим горе по закон(одавц)е

Иво Јосиповић Очекујем од странака у Хрватској, посебно од оних који су учествовале у владама, да грађанима објасне која је важност поштовања уставног закона, а ако се закон не жели поштовати, онда га треба мењати.

Иво Јосиповић, председник Хрватске, коментаришући протесте у Вуковару због најављеног увођења српског језика и ћирилице, РТС

Више ни ја нисам Тадићев (сви смо сада Ђиласови)

Драган Ђилас Земља је у рецесији, влада се води на занимљив и специфичан начин, естрадизација политике је све присутнија [...]. ДС је направио помак, али је цена за те компромисе очигледно била превисока [...]. Прошло је тешких шест месеци, прошле су поделе на Ђиласове и Тадићеве.

Драган Ђилас, председник ДС-а, на обележавању 23 године од обнове рада странке, "Танјуг"

Срећан нам пут

Реџеп Тајип Ердоган Рећи ћемо Европској унији довиђења!

Реџеп Тајип Ердоган, премијер Турске, о преговорима Турске за чланство у ЕУ, РТС

Швајцарски вилајет

Јоргованка Табаковић Ми смо задивљени и застрашени физиком - ласерима и зрачењем, али нисмо застрашени колико економске процене, које сугеришу и политичке одлуке [...], могу да оставе погубне последице на живот грађана. [...] Производ са "скривеном маном", кредити у швајцарским францима, [...] пример су како се превиђају последице.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, "Седмица" Радио Београда 1

Швајцарски вилајет

Јоргованка Табаковић Нисам веровала колико ће питања и "тамних вилајета" отворити проблем кредита у швајцарским францима. Људи заборављају ствари које име не иду у прилог, а сећају се само ствари које их промовишу. Кажу - НБС је упозоравала на ризик задуживања, а велики број људи запослених у НБС имају кредите у швајцарским францима.

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, "Седмица" Радио Београда 1

Добровољно изгнанство

Матија Бећковић Косово је симбол судбине српског народа, који на ту судбину одавно нема никаквог утицаја. [...] САНУ је "шмугнула" са Косова. [...] Воли САНУ да шмугне и онако мишићава претрчи и ушушка се на сигурније место на шаховској табли.

Матија Бећковић, песник и академик, о избегавању теме КиМ у националној академији, "Блиц"