Скупо пленимо, јефтино продајемо

Јања Беч Нојман Војводина је једини ратни плен Србије, где још има шта да се прода. Србија нема другог ратног плена из свих ратова од 1991. од 1999. године. Војводина никада није била Србија, вековима...

Јања Беч Нојман, социолог и "борац за права Војводине", "Анадолија"

Политика успеха

Миодраг Костић Ја сам баш питао Ђоковића како да постанем најбољи тенисер на свету. Мислим... Кренете пре 30 година, радите и дођете докле сте дошли. [...] Дакле, знање и храброст. Мој животни мото је - ко не крене, не успе. Ко седи код куће, не може да успе.

Миодраг Костић, председник "МК групе", на питање гледалаца који је рецепт за успех у пословању, "Упитник" РТС-а

Етика и естетика ниских страсти

Ратко Божовић Питање је само како направити атракцију и да ли је она довољно креативна или није. Медији данас не могу без спектакуларности, отимају се око тога да објаве нешто што је неочекивано. Изгубљена мера у естетици повлачи изгубљену меру у етици. Право да вам кажем, и они што нас воде се шегаче са нама.

Ратко Божовић, социолог, о скривеној камери када је "водитељка" у емисији показала разголићено међуножје премијеру Дачићу, "Вечерње новости"

Дипломатска сахрана

Јово Бакић Вучићева порука [Дачићу] "ваљда знаш шта радиш" је дипломатска порука која значи - ако не знаш, политички ћу те "сахранити".

Јово Бакић, социолог, коментаришући изјаву Водитељ владе, "Кажипрст" на ТВ Б92

Нова нада која претендује да буде разочарање

Јово Бакић [Вучић] је покренуо нешто што даје наду обичном човеку. То је било слично са Коштуницом, Ђинђићем и Тадићем - када се у једном тренутку да позитиван импулс да ће нешто бити боље, а онда уследе разочарања. [...] Поново се појавио "јак" човек. Проблем са "јаким" људима - као што су били Ђинђић, Коштуница и Тадић, је што су око себе имали или неспособне или лопове.

Јово Бакић, социолог, о борби против корупције Александра Вучића, "Кажипрст" на ТВ Б92

Једноборанијски систем

Јово Бакић После нових избора биће само једна велика странка тј. СНС, а остали су "боранија".

Јово Бакић, социолог, "Кажипрст" Б92