Најава мира ратним средствима

Адем Демаћи Без уједињења Албанаца из Прешевске долине не може се ништа урадити [...]. Они [албански лидери] треба да оставе по страни борбу за власт [...], јер подељени не могу ништа. Ту се ради о сто хиљада грађана и ако они нису спремни да погину, њима нико не може помоћи.

Адем Демаћи, некадашњи политички представник ОВК, изјава за дневник "Епока е ре", РТС

Ваши или наши, опасни су по здравље (друштва)

Мехо Омеровић Екстремисти, ма који и ма чији они били, нити су, нити могу бити ваши и наши. Они су то што јесу - опасност по друштво. После паљења заставе Војводине и прављења спискова неподобних вероватно су по њиховим замислима на реду и заставе мањинских народа који живе у Србији, издајничке странке, па новине...

Мехо Омеровић, посланик СДПС-а, на лепљење плаката којима организација "Наши" оптужује НВО и појединце, "Блиц"

Не остављајте га самог док музика свира

Вук Јеремић Нема важније поруке коју музика може да пренесе јавном мнењу од оне да топови утихну.

Вук Јеремић, председавајући ГС УН 2012-2013, уочи наступа "Viva Vox" хора на прослави српске Нове године у згради УН, "Шта радите, бре? РТС-а

Прилог борби против Ал каиде

Ивица Дачић Министарство правде отпочело законски поступак за уклањање споменика припадницима "Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца" у центру Прешева. [...] Не може у Њујорку да буде постављен споменик "Ал каиди", па не може ни у Србији овакав споменик.

Ивица Дачић, премијер Србије, РТС

Нек је и наш само кад добро ради

Жарко Обрадовић Једна је ствар бити члан организације, а друга не изводити верску наставу на квалитетан и прописан начин. Свако од нас ради неки други посао, нешто друго у животу, али је питање да ли га то што је члан организације "Наши" дисквалификује да обавља посао вероучитеља.

Жарко Обрадовић, министар просвете, о припаднику организације "Наши", која саставља спискове неподобних, "Кажипрст" на ТВ Б92

Све за/или нешто

Ивица Дачић Већ сам предао Кетрин Ештон Резолуцију о КиМ. Не може Хашим Тачи да одлучује о чему ће да се говори на састанку. [...] Србија може да разговара и о столици за Косово у УН. Ми не бежимо од тога. Тражимо свеобухватан договор, али да би се он добио - мора нешто да се дâ. Шта они мисле, да ми треба да дамо све?

Ивица Дачић, премијер Србије, уочи преговора са Хашимом Тачијем у Бриселу, "Танјуг"

Нека се припреме север и југ

Млађан Динкић Ми који смо кандидати за пријем у чланство ЕУ треба да предузимамо другачије кораке и стратегија је да треба да покушамо да нађемо инвеститоре и са Истока, а не само са Запада.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, на годишњој конференцији "Јуромани" у Бечу, РТС

Сада немам, а помоћи ћу Звезди кад постанем шеик

Синиша Михајловић Црвена звезда је добила око 15 милиона евра од мог трансфера. [...] Све што ми је Звезда дала, вратио сам јој са каматом. За друге не знам. Уосталом, нека новац дају они који су задужили Звезду на десетине милиона евра. [...] Видим да је долазио и неки шеик на "Маракану". Нека им он да новац.

Синиша Михајловић, селектор фудбалске репрезентације, на питање да ли ће финансијски помоћи ФК "Црвена звезда", "Спорт"