Успомене, доживљаји и сазнања

Зоран Живковић Реформе које су започете после 5. октобра прекинуте су једним снајперским метком. [...] Без њега [Ђинђића] започето није могло да се настави - иако је тврдио да ако га убију, неће моћи да зауставе реформе. Ретко када је грешио, али у томе је погрешио. [...] Једина тековина 5. октобра је та да се више не краде на изборима, већ после избора.

Зоран Живковић, бивши премијер и бивши члан ДС-а, на иницијативном састанку за оснивање Нове странке у Нишу, "e-novine"

Породични албум са Бојовићем и Шарићем

Зоран Живковић Лука Бојовић и Дарко Шарић гарант су коалиције која је данас на власти, зато што један из те коалиције држи доказе да се његов партнер сликао, љубио и пословао са Шарићем, а овај други има доказе да је овај први то исто радио, али са Луком Бојовићем.

Зоран Живковић, бивши премијер и бивши члан ДС-а, на иницијативном састанку за оснивање Нове странке у Нишу, "e-novine"

Ви сте добро а како сам ја

Маја Николић Да могу, ја бих једном јаком и великом инвестицијом откупила Косово од злотвора. И да се ја питам, ми никада не бисмо ни ушли у Европску унију ако је услов Косово.

Маја Николић, певачица, за "Ексклузив", "Курир"

Са знањем менаџера певаћу и на испратници ове владе

Маја Николић У руском тиму сам преговарала да Србији донесем нових 12 возова. Свима је познато да ја могу да радим као маркетинг менаџер сваке компаније [...]. Када је нешто за добробит Србије, увек ћете ме наћи тамо - ја сам срцем певала на мостовима [1999], испратила све владе, певала кампању овој новој влади и испратила стари борд железнице.

Маја Николић, певачица, за "Ексклузив", "Курир"

Неисторијска непогода (с пуцњем у главу)

Слободан Самарџић Власт води самоубилачку политику, којом Србији пуца у слепоочницу. [...] Реч је о томе да Србија прихвати губитак Косова [...] и то не губитак услед историјских непогода, јер је јачи зајашио - као у последњих 500, 600 година, када је јачи зајашио на Косову па се скинуо, али представници српског народа тај губитак никада нису прихватили.

Слободан Самарџић, шеф посланичког клуба ДСС-а, расправа у скупштини о Платформи о КиМ, "Блиц"

Непрегледна ширина и дубина пораза

Чедомир Јовановић Слажем се са [премијером] да није време за велике речи, али не зато што је добра политика без великих речи него зато што су се потрошиле. [...] Није Србија изгубила Косово због вас [Дачић], ни због Бориса Тадића, Коштунице, ни [Слободана] Милошевића. Наш косовски пораз је много шири од неуспеха политичара и политика.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, расправа у скупштини о Платформи о КиМ, "Блиц"

Последње председниково искушење (пред Голготом)

Томислав Николић Захвалан што неки од посланика нису одлучивали о Србији од 1389. године до данас. [...] Ја сам у животу изгубио много, а Косово не смем јер није моје. Ја носим свој крст. Понесите, господо посланици, макар крстић. Покажите снагу парламента, када се решава питање Косова.

Томислав Николић, председник Србије, обраћање Скупштини Србије поводом Платформе о КиМ, "Бета"

Господар платформи и резолуција

Ивица Дачић Председник Николић је рекао да није проблем да посланици добију платформу, а да ли је ико видео "четири тачке" Бориса Тадића? [...] Јесте ли обавестили министра спољних послова Вука Јеремића да сте променили резолуцију [о КиМ за УН]? Он је отишао у Њујорк, није стигао ни да се пробуди, а промењена је резолуција. Ја сам са вама био у коалицији, а нисам знао ни за текст ни једне ни друге резолуције.

Ивица Дачић, премијер Србије, расправа у скупштини о Платформи о КиМ, Б92

Са свечане трибине неко говори, (не)прекидан намештеним аплаузима

Ивица Дачић Даме и господо демократе, када ћете да научите да ћутите док неко говори? Захваљујући мојој одлуци, четири године сте били на власти. Поштујте то. [...] Да су Срби са Косова били сагласни са вама, гласали би за вас на изборима.

Ивица Дачић, премијер Србије, приликом расправе у скупштини о Резолуцији и Платформи о КиМ, Б92

Адамско колено

Драгана Џајић Неки људи верују да ме тата форсира у манекенству, али [...] он нема појма шта сам радила и у којим кампањама сам све учествовала. [...] Изненадио би се када би му неко показао моје фотографије из модних кампања, јер га просто то не занима. Дешавало се да ме одбију на кастинзима, јер сам Драганова ћерка.

Драгана Џајић, манекенка, кћерка Драгана Џајића, "Блиц"

Суманутост до бесмисла (у потрази за изгубљених пет сати)

Александар Вучић Амандмани ДС на Резолуцију [о КиМ] су суманути, сви амандмани ДС су бесмислени. Није требало разговарати са ДС на посебан начин нити да губимо време грађана. Баш ме брига да ли ће ДС гласати за резолуцију. [...] Не знам зашто смо изгубили пет сати.

Александар Вучић, вицепремијер и министар одбране Србије, "Бета"