Лепше је са културом

Драгољуб Љубичић Мићко Људи се не смеју само ономе што је најсмешније, већ и оном што им се нуди у ударним терминима као најсмешније [...] и неће размишљати о нивоу тог хумора. Зато је тај хумор "Курсаџија" [на ТВ "Пинк"] опасан - јер је вулгаран, простачки и не захтева било какво укључивање мозга и емоционалног дела личности, сем оног најприземнијег.

Драгољуб Љубичић Мићко, глумац и сатиричар, "Да можда не" РТС-а

Прича о малом Марку и жбировима из Дедушнице

Драгољуб Љубичић Мићко Немогуће је претпоставити да нас Милошевић није гледао. Било је ту жбирова маскираних у бабе из Бабушнице, који су снимали представе и реферисали. [...] Почетком деведесетих [...] мали Марко [Милошевић], пре плаве фазе и пре фазе са гајбицама, седео је у првом реду и одушевљено тапшао [...]. Толико је био симпатичан да смо му дали две ВХС касете да пушта тати и мами.

Драгољуб Љубичић Мићко, глумац и сатиричар, о представама "Индексовог позоришта" деведесетих, "Да можда не" РТС-а

Виц о манекену

Драгољуб Љубичић Мићко "Обрађивао" сам ликове којих се неко плашио [...]. Коштунице су се плашили иоле обавештенији од њега, јер је он ширио идеју необавештавања на занимљив начин. [...] О страху од Тита и Милошевића да и не говоримо. [...] Тадића се нико није плашио, јер су га перципирали као Џорџа Клунија, манекена. Више се требало плашити његовог тима.

Драгољуб Љубичић Мићко, глумац и сатиричар, на питање зашто није "обрадио" лик Бориса Тадића, "Да можда не" РТС-а

Да нам живи наш друг Мрка (из прошлих времена)

Милутин Мркоњић Наше грађевинске фирме једино у сарадњи са страним могу да дођу до посла. Наша оператива треба да схвати да је комунизам завршен, да је социјализам са мојим Слободаном завршен. Сада је, нажалост, капитализам. Ја сам, као стари комуниста, тога свестан. Значи - тендери, тендери, тендери. Значи, наши извођачи треба да буду спремни.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја, "Новости дана" Радио Београда 1

Шодер листа надреалиста

Зоран Остојић Резолуција [о КиМ] је очајнички покушај да се "закрпи" канта звана владајућа већина, која је "избушена". Последица је наставак погрешне политике где се Срби са Косова лажу [...]. Спрдали су се сви са Ахтисаријевим планом, а сада га на мала врата уводе. [...] Не можете од Милошевићевог шодера у садашњој Влади [Србије] очекивати нову политику.

Зоран Остојић, функционер и посланик ЛДП-а, "Око" РТС-а

Ухапсићу свако име и презиме

Ивица Дачић Дајте ми име онога ко је разговарао са [Дарком] Шарићем и данас ће бити ухапшен. То су тешке оптужбе и нећу да пређем преко тога, јер нећу да будем у влади у којој министри причају са Шарићем. Уколико то није тачно, очекујем извињење.

Ивица Дачић, премијер и министар унутрашњих послова, на сумњу државног секретара МУП-а Владимира Божовића да неки министри сарађују са Шарићем, "Блиц"

Чаробна реч шеиков трезор отвара

Ивица Дачић Постоје земље у којима је ТИТО и даље чаробна реч, и да и због тога треба да обновимо те везе. Али Тито је умро пре 33 године, тако да и ми сами морамо да урадимо нешто.

Ивица Дачић, премијер Србије, приликом посете Србији принца престолонаследника и шеика УАЕ Мухамеда бин Заједем ал Нахјана, "Танјуг"