Намерно га изабрали да нас избрука(ју)

Владимир Павићевић Јеремић на позицији председавајућег Генералне скупштине УН доноси више штете него користи и брука земљу обраћајући се преко "Твитер-дипломатије".

Владимир Павићевић, доцент на ФПН-у, "Око" РТС-а

Добар живот у лошој држави

Владимир Павићевић Постоји беневолентан пиступ на Западу да се за Србе који живе на Косову обезбеди [...] добар живот, али унутар државе која се зове Косово. Ту понуду треба озбиљно размотрити.

Владимир Павићевић, доцент на ФПН-у, "Око" РТС-а

Ода реалности

Сузана Грубјешић Нисам оптимиста "по дужности" већ реалиста, увек сам била реалиста. Еврооптимизам ме се није дотицао ни када је овде била еуфорија и певала се "Ода радости".

Сузана Грубјешић, потпредседница владе за европске интеграције, ТВ Б92

Турска серија у две епизоде (са шпанским крајем)

Владимир Павићевић Борис Тадић је најавио да ће да оде у други филм, али се предомислио. Онда се усмерио ка турској или шпанској серији.

Владимир Павићевић, доцент на ФПН, "Око" РТС-а

Председник који је заљубљен у народ који личи на председника

Љиљана Смајловић Нешто се битно променило. Србија више нема председника који је заљубљен у самога себе, већ обичног човека који на неки начин оличава већину Србије. Он [Томислав Николић] више наликује својој земљи него његов претходник [Борис Тадић].

Љиљана Смајловић, новинар и председник УНС-а, "Око" РТС-а

Историја која неће бити прочитана

Зоран Ћирјаковић Пресуда о ратовима на Балкану и српској улози у њима давно је донета и слика се неће променити док у далекој будућности не буду објављене историјске књиге, које не знам ко ће читати.

Зоран Ћирјаковић, предавач на Факултету за медије и комуникације, о хашком ослобађању хрватских генерала и Рамуша Харадинаја, "Око" РТС-а

Бродоломник који се докопао острва Сан Салвадор (Свети Спаситељ)

Ђорђе Вукадиновић Вук Јеремић је успео да се спасе са брода који је тонуо и створи себи простор за политички повратак или за даљу међународну каријеру. Али, оно што би нас требало да занима је ова невелика прилика коју смо добили за дебату о Хашком трибуналу у УН, да исправимо мрачну слику коју је о нама створио Трибунал.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, "Око" РТС-а

Непознати симбол познатих симптома

Ђорђе Вукадиновић Хапшење Мишковића је свакако симбол, само још не знамо чега. Може да буде симбол озбиљне борбе против корупције, али може и да буде политички реванш "садашњих" против "бивших". Може да буде најава уклањања домаћих тајкуна [...], да би се створио простор за нове домаће или стране "играче". Треба критиковати симптоме, а то је да таблоиди најављују хапшења.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, "Око" РТС-а

Какви смо ми Немци, Вучић нам је таква Ангела Меркел

Љиљана Смајловић Има људи које плаши што ће хапшење Мишковића превише да користи Вучићу, па се "брину" што се хапшења најављују у медијима. [...] Тачно је да у Немачкој нема оваквих најава хапшења, али између Немачке и Србије је на скали корупције разлика 100 места.

Љиљана Смајловић, новинар и председник УНС-а, "Око" РТС-а

Устав је или хиперреалан или противреалан

Зоран Пановић Ја сам прилично алергичан на било какве резолуције и платформе [о КиМ] које се доносе. Јер, ако се приближе реалности, могу да представљају кршење нашег Устава. Или немамо снаге да бранимо Устав, јер је отуђен од реалности, или је можда Устав противуставан.

Зоран Пановић, главни уредник листа "Данас", "Око" РТС-а

Срећни недобитник

Ђорђе Вукадиновић Тадић је дефинитивно изгубио у постизборном расплету, а на крају је изгубио и власт у ДС-у. Ако има дилеме ко је победник и шта је централни догађај у Србији 2012. године, нема дилеме ко је политички губитник - то је свакако Борис Тадић.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, "Око" РТС-а

Први српски тријумвират (без Динкића)

Зоран Пановић Ова влада је врста тријумвирата. Без обзира да ли је он Робеспјеров или онај са Милом, Момиром и Светом - на крају неко мора да победи и буде главни. Влада је успела да пацификује Млађана Динкића [...] и нормализује јавно мнење у Србији. Пре избора је ширена хирестична кампања да би нас та влада вратила у камено доба или деведесете.

Зоран Пановић, главни уредник листа "Данас", "Око" РТС-а

Зашто кажеш Чеда а мислиш на Тому

Бора Ђорђевић Дипломираћу али легално, а не као Чедомир Јовановић, да дам 13 испита за три месеца. Нећу да купим диплому. А све је то могуће. Могу и да је фалсификујем. Знам људе. Али, не, ја ћу да дипломирам!

Бора Ђорђевић, музичар и "доживотни апсолвент", "Политика"

Шок терапует

Ивица Дачић Свима је потребно мало бајке на почетку године, али ја нисам овде колективни терапеут да дајем бенседин, да тврдим да ће бити боље, јер ја то не знам, иако то желим.

Ивица Дачић, премијер Србије, гостујући на свој 47. рођендан у "Жикиној шареници" на РТС-у