Свучена да убије

Катарина Кнежевић Берлускони ме стално зове, наша љубав је већа од читаве Италије. За особу као што је он, ја сам спремна да убијем и умрла бих за њега.

Катарина Кнежевић, црногорска манекенка која је прошле године изјавила да живи у вили Силвија Берлусконија, за италијански "Фато", "Блиц"

Тома Николић ситну књигу пише

Томислав Николић Набили смо главу у песак као ној, а видимо да одлази Косово и Метохија. Зато ћу ја пре да се искључим из преговора него да учествујем у ономе за шта сам знам да није добро за Србију [...]. Платформа је последњи чин, ја је пишем годинама. И сваку годину скинем понеку надлежност јер видим да више не може да се оствари. Докле ћемо тако? Идуће године и ову платформу бисмо морали да мењамо.

Томислав Николић, председник Србије, РТС

Виђење визије

Драган Ђилас Желим да видим визију Владе [Србије], а оно што видим у претходних пет месеци су огромна енергија Александра Вучића у борби против корупције и криминала, видим залагање ПУПС-а за права пензионера и ништа више.

Драган Ђилас, председник Демократске странке и градоначелник Београда, "Око" РТС-а

Тома је видео Обаму

Драган Ђилас Када бих био демагог, [...] рекао бих - без обзира на своју прошлост, без обзира што пре две године није могао да отпутује у половину земаља Европе и у САД, Томислав Николић може данас да се слика са Бараком Обамом. То је захваљујући политици Демократске станке. Зна се са чим смо започели 2000. годину, а где смо данас.

Драган Ђилас, председник Демократске странке и градоначелник Београда, "Око" РТС-а

(Т)ко зна гд(ј)е и (т)ко зна кад

Томислав Николић [Бакиру] Изетбеговићу, [председнику Хрватске] Јосиповићу и председници Косова Атифете Јахјаги поручујем да сам отворен за сусрет било где и било када.

Томислав Николић, председник Србије, "Срна"

Босна и Херцеговина се признаје, Српска се воли

Томислав Николић Не могу непозван да идем у Сарајево, да куцам на врата и питам да ли могу да уђем. Моја врата су потпуно отворена [...]. Бићу на територији БиХ, државе коју признајем, али и у Републици Српској, ентитету који много волим.

Томислав Николић, председник Србије, уочи посете Бањалуци, "Срна"

Долази тихо, као судбина

Мирослав Прокопијевић И банкрот ће доћи сигурно, само не знамо тачно када. На то јасно указује стагнантан раст производње који годинама траје, и убрзано задуживање државе. Последњи пут смо се задужили по камати изнад пет одсто, колико се задужују и земље у великим финансијским проблемима попут Италије и Шпаније.

Мирослав Прокопијевић, економиста, о економским перспективама Србије у 2013. години, "Блиц"

Удруживање ради (анти)коалиционе делатности

Верољуб Стевановић Хапшење функционера странке Заједно за Шумадију има политичку позадину [...]. Верујем председнику Србије Томиславу Николићу, али сумњам да иза свега стоји Градски одбор Српске напредне странке, чији је председник Радомир Николић, председников син. Он је лично одвео садашњег начелника МУП-а код Александра Вучића на неки договор.

Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца, поводом хапшења градских функционера у полицијској акцији "Комшија", "Блиц"